Site icon NewsIT

Ολυμπιακός και Περιστέρι δεν ξέχασαν! 11 χρόνια χωρίς τον Φορντ

04.09.2015 | 15:38
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τον άδικο χαμό του μεγάλου “μπόμπερ” των ελληνικών παρκέ, Αλφόνσο Φορντ

Ο Αμερικανός λατρεύτηκε σε όποια ομάδα αγωνίστηκε και σήμερα που συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τον άδικο χαμό του (4/9/2004) τόσο το Περιστέρι, όσο και ο Ολυμπιακός δεν τον ξέχασαν.

Οι Περιστεριώτες ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους το εξής μήνυμα:

“Όταν σε ψάχνουμε κοιτάμε στον ουρανό…

Έντεκα χρόνια χωρίς τον Αλφόνσο Φορντ… Αλφόνσο, είσαι ακόμη ΕΔΩ! Όταν θέλουμε να σε δούμε κοιτάμε στον ουρανό… Εκεί, στο γήπεδο που αγάπησες…. Στο Κ.Γ. “Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”…

Η οικογένεια του Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ».

Απ’ την μεριά της, η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ ανέβασε μία φωτογραφία στο twitter, γράφοντας: “Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”.

Γεννημένος στις 31 Οκτωβρίου του 1971 στο Γκρίνγουντ Αμερικανός, ο Φορντ πρωτοήρθε στη χώρα μας το 1996 για λογαριασμό του Παπάγου, ενώ την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στον Σπόρτινγκ. Τα καλύτερά του χρόνια, ωστόσο, τα πέρασε στο Περιστέρι από το 1999 μέχρι το 2001, με τις εμφανίσεις του στη Δυτική Όχθη να του δίνουν τη μετεγγραφή στον Ολυμπιακό, που ήταν και η τελευταία του ομάδα στην Ελλάδα.

Αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ της Α1 και μία φορά MVP του πρωταθλήματος με το Περιστέρι, ενώ άλλες δύο φορές ήταν πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα, της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα τον κορυφαίο κατά μέσο όρο σκόρερ.  Προς τιμήν του η Euroleague ονόμασε το βραβείο του πρώτου σκόρερ “βραβείο Αλφόνσο Φορντ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version