Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μαλίν 2-0: Πρώτη νίκη στα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία με «λάμψη» από τα «νιάτα» του

Ολυμπιακός – Μαλίν 2-0: Πρώτη νίκη στα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία με «λάμψη» από τα «νιάτα» του
Eurokinissi

Γίνεται καλή… δουλίτσα στον Ολυμπιακό. στο δεύτερό του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, οι Πειραιώτες έδειξαν βελτίωση και νίκησαν την Μαλίν με 2-0. Τρομερό γκολ ο Μουζακίτης. “Θετική” και η παρουσία του Παπακανέλλου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Μαλίν χάρη στα γκολ των Μουζακίτη και Μαρτίνς, παίρνοντας έτσι την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας, μετά την ήττα με 1-0 από τον Άγιαξ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στον “Αίαντα” έχοντας και πάλι στην ενδεκάδα του τέσσερις πιτσιρικάδες της Youth League ομάδας (Μουζακίτη, Αποστολόπουλο, Κωστούλα και Παπακανέλλο, που εντυπωσίασαν ξανά).

Ο Χρήστος Μουζακίτης έκανε πολύ νωρίς τους φίλους του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν. Μόλις στο 5′ ο 17χρονος Έλληνας εξτρέμ έπιασε ένα εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στην απέναντι γωνία της εστίας του Ντε Βολφ για το 1-0.

Η πίεση του Ολυμπιακού στο χώρο του κέντρου έβαλε… δύσκολα στην Μαλίν. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία για νέες επιθέσεις, έχοντας “σβήσει” όλα τα επιθετικά ατού των τυπικά φιλοξενούμενων. Στο 28′ ήρθε τελικά το 2-0 των Πειραιωτών. Η πάσα του Ορτέγκα για τον Κωστούλα πέρασε από την αντίπαλη άμυνα, με τον Έλληνα επιθετικό -από πλεονεκτική θέση- να δίνει… έτοιμο γκολ στον Ζέλσον Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε τρεις αλλαγές στις αρχές του δευτέρου μέρους, ρίχνοντας στο ματς τους Μπότη, Κοστίνια και Άμπι. Το… ανακάτεμα της “τράπουλας” από τον Μεντιλίμπαρ, η κόπωση, αλλά και η αγωνιστική άνοδος της Μαλίν, δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να πιάσουν τα υψηλά στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Βέλγοι -πάντως- δεν μπόρεσαν να δώσουν γρήγορο τέμπο στο ματς και να πάρουν τα “ηνία” του. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι “ερυθρόλευκοι” λίγο έλειψε να κάνουν το 3-0, όταν μετά από υπέροχο “σκάψιμο” του Παπακανέλλου, ο Ζέλσον Μάρτινς έγινε αποδέκτης της μπάλας, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να δέχεται τράβηγμα από τον αντίπαλο εντός περιοχής και τον διαιτητή να μη δίνει παράβαση και πέναλτι!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Μαλίν έγινε απειλητική, με το μακρινό σουτ του Φλέκε να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Μπότης. Δύο λεπτά αργότερα, το απευθείας φάουλ του Μπιανκόν από καλό σημείο βρήκε σε σώματα αντιπάλων.

Στο 69′ πέρασαν στον αγώνα οι Μασούρας και Μπακούλα. Στο 81′ ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έστειλε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ με κεφαλιά, ενώ, δευτερόλεπτα αργότερα, μετά το κλέψιμο του 19χρονου μέσου, ο Ρόντινέι έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ και να σημαδεύει με τη σειρά του το δεξί κάθετο!

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης (46′ Μπότης), Ροντινέι, Ρέτσος (69′ Κουτσίδης), Μπιανκόν, Αποστολόπουλος, Ορτέγκα, Μουζακίτης (69′ Μπακούλας, Ντόη (46′ Άμπι), Μάρτινς (69′ Μασούρας), Παπακανέλλος (82′ Τσικίνιο), Κωστούλας (46′ Κοστίνια).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις