Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: “Αρωμα” πρόκρισης! Θρυλική ανατροπή με Πάρντο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μια… ανάσα από την πρόκρισή τους στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός που πέτυχε με ανατροπή μια τεράστια νίκη με 2-1 κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες…”Χρυσή” αλλάγή για τους Πειραιώτες ο σκόρερ και των δύο γκολ, Πάρντο. Εξασφαλισμένη η ευρωπαϊκή συνέχεια για τους “ερυθρόλευκους”.

Δείτε το live.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός καταφέρνει να πετύχει τρεις διαδοχικές νίκες σε ομίλους του Champions League, γεγονός που τον φέρνει… αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” έζησαν ένα ακόμη ευρωπαϊκό μαγικό βράδυ, πέτυχαν την πρώτη τους φετινή εντός έδρας νίκη στο θεσμό και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πάρντο επικράτησαν ξανά της Ντιναμό, σκορπίζοντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς τους.

 

Το ματς

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν δύο όψεις… Δυσκολεύτηκαν πολύ στο πρώτο ημίχρονο και ήταν σαρωτικοί στο δεύτερο, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασαν και πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε ρήγματα στην άμυνά του και το πλήρωσε με το γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο… Ταυτόχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους Κροάτες και πήγε στα αποδυτήρια, με το εις βάρος του 1-0.
Το ματς άρχισε με ευκαιρία των “ερυθρόλευκων” στο 7′ όταν σουτ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Ντίναμο. Στο 15′ ο Μαζουακού έβγαλε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Ερνάνι έπιασε την την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εντουάρντο.

Παρά τις δύο πρώτες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, πίεζαν πολύ και οι Κροάτες και στο 21′ προηγήθηκαν, όταν ο Πίβαριτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χότζιτς μπόρεσε και ξέφυγε από τον Σιόβα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες.

Στο 23′ οι “ερυθρόλευκοι” δοκίμασαν να “απαντήσουν” με στημένη φάση , όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Εντουάρντο.
Στο 39′ Μιλιβόγεβιτς απομάκρυνε σωτήρια όταν η μπάλα έφτασε στον Ρογκ και δεν επέτρεψε στους Κροάτες να δοκιμάσουν για το 0-2…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο να τελειώσει το ματς με ανατροπή και νίκη και τα κατάφερε, αλλά όχι όπως αρχικά φαντάστηκε, καθώς το πέναλτι που κέρδισε ο Ιντέγιε από τον Γκονσάλο Σάντος, δεν είχε την αναμενόμενη κατάληξη… Ο Εντουάρντο απέκρουσε την εκτέλεση του Φορτούνη και στη συνέχεια ο άσος των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 65′ όμως ήρθε η ισοφάριση με τη “χρυσή” αλλαγή του Σίλβα, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει στο ματς τον Πάρντο στη θέση του Ερνάνι. Αμέσως, μόλις μπήκε έκανε κίνηση… Τον είδε ο Ιντέγιε, ο Πάρντο έκανε το κοντρόλ, άλλαξε πόδι και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Εντουάρντο.

Στο 79′ η Ντιναμό έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Πίβαριτς με δεύτερη κίτρινη έφυγε από το παιχνίδι… Τούτο, διευκόλυνε κι άλλο την προσπάθεια του Ολυμπιακού που ξετρέλανε τους οπαδούς του στο 90′.
Τότε, ο Φορτούνης έβγαλε μαγική ασίστ στον Πάρντο και αυτός με πλασέ έκανε το τελικό 2-1.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τους “16”, ωστόσο σε κάθε περίπτωση εξασφάλισε πρόωρα την παραμονή του στην Ευρώπη, καθώς το χειρότερο σενάριο τον στέλνει στο Europa League.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (51′ λ.τρ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (80′ Φινμπόγκασον), Ερνάνι (63′ Πάρντο), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματέλ, Γκονσάλο Σάντος, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Αντολιτς, Ρογκ, Μασάδο, Φερνάντες (88′ Mούσα), Πιάτσα (80′ Σιγκάλι), Χότζιτς (57′ λ. τρ. Ενρίκες)

6ος όμιλος
Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (65’, 90’ Πάρντο – 21’ Χότζιτς)
Μπάγερν – Αρσεναλ 5-1 (10’ Λεβαντόβσκι, 29’, 89’ Μίλερ, 44’ Αλάμπα, 55’ Ρόμπεν – 69΄ Ζιρού)

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
1.Μπάγερν 9 13-3
2.Ολυμπιακός 9 6-6
3.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 3-9
4.Αρσεναλ 3 4-10

Η επόμενη αγωνιστική
Μπάγερν – Ολυμπιακός (24/11, 21:45)
Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (24/11, 21:45)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε