Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη δολοφονία του Άλκη: «Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της ελληνικής κοινωνίας»

Ολυμπιακός – Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη δολοφονία του Άλκη: «Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της ελληνικής κοινωνίας»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Άρη στη “σκιά” της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν… κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, στις δηλώσεις μετά το ματς.

Ο προπονητής των Πειραιωτών δήλωσε απαισιόδοξος για την αντιμετώπιση της βίας στη χώρα μας, τονίζοντας ότι πρόκειται για πρόβλημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Δεν είμαι αισιόδοξος λόγω της ελληνικής κοινωνίας. Και στο παρελθόν είχαμε περιστατικά αντίστοιχο σοβαρότητας και είδαμε ότι αρχικά η ελληνική κοινωνία έσκυψε στο πρόβλημα, θλίβεται και μετά ως κοινωνία, είμαστε ίδιοι. Δεν είμαι λοιπόν πολύ αισιόδοξος κι αυτό έχει να κάνει με τη μόρφωση και την καλλιέργεια που έχουμε σαν κοινωνία».

Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Νομίζω ότι δεν μπορούμε να σταθούμε περισσότερο σ’ αυτό το παιχνίδι. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στην περίοδο, με σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο. Θέλαμε να τελειώσουμε το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, όσο μεγάλη κι αν είναι η προσπάθειά σου».

Για την απόδοση του Ολιβέ Χάνλαν και το παιχνίδι με την Εφές που ακολουθεί: «Δεν είναι ίδια αυτά τα παιχνίδια. Ο Χάνλαν είναι ένας παίκτης με μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει καλύτερο αμυντικό επάνω του για περισσότερα λεπτά αλλά δεν το κάναμε. Παίζει ρόλο η συγκέντρωση της ομάδας έπειτα από τόσο δύσκολα παιχνίδια. Προερχόμασταν από ένα must win εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς το κάθε must win εκτός έδρας παιχνίδι σ’ αυτή τη διοργάνωση. Απαιτεί να καταναλώσεις αρκετή ενέργεια. Την ίδια ώρα που έχεις να διαχειριστείς ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα κι ένα παιχνίδι αυτών των συνθηκών, μια ομάδα, όπως ο Άρης, η οποία βασίζεται στην αθλητικότητα και την ενέργεια των Αμερικανών της προετοιμάζεται να σε αντιμετωπίσει. Το κίνητρο που νιώθει είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να κινδυνεύσεις. Θεωρώ ότι δεν κινδυνεύσαμε, αλλά δεν τελειώσαμε και το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο όπως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις