Site icon NewsIT

Ολυμπιακός: Οι άσοι στο «μανίκι» του Μεντιλίμπαρ και η έκπληξη που «έδεσε» τους Πειραιώτες

30.05.2024 | 13:04
Ολυμπιακός: Οι άσοι στο «μανίκι» του Μεντιλίμπαρ και η έκπληξη που «έδεσε» τους Πειραιώτες

Μπορεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να είναι το κορυφαίο ατού του Ολυμπιακού, αλλά κάθε «στρατηγός» θέλει και ικανούς στρατιώτες. Οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που ξεχώρισαν υπό τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού και οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του Conference League.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν «μάγο» τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός έφτασε στον Ολυμπιακό και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τον έκανε και πάλι ομάδα και τον οδήγησε στην κατάκτηση του Conference League. Κάθε προπονητής, όμως, χρειάζεται και τους απαραίτητους παίκτες, που θα… βγάλουν από τη λάσπη το κάρο!

Ξεχώρισαν, έλαμψαν, ενέπνευσαν, οδήγησαν τους Πειραιώτες στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Οι παίκτες αυτοί θα είναι για πάντα… ένα σκαλί πιο ψηλά από τους υπόλοιπους, που κατάφεραν να γράψουν «χρυσή» ιστορία στον Ολυμπιακό.

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το παλικάρι! Ένας «βομβιστής» αντίπαλων εστιών. Μια μηχανή των γκολ. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι το σημείο αναφοράς στο φετινό Ολυμπιακό. Ένας παίκτης με σταθερότητα, ακόμα και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, που η ομάδα δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει φόβητρο.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σημείωσε τα 5 από τα 6 γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα και στην ουσία… οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League.

Το… κοντέρ μέτρησε 11 γκολ σε 9 αγώνες και 1 ασίστ στο Conference League και 16 γκολ σε 19 συμμετοχές φέτος στην Ευρώπη, γεγονός που έβαλε τον 30χρονο Μαροκινό επιθετικό στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, πιάνοντας τους Μήτρογλου και Τζόρτζεβιτς που έχουν αγωνιστεί σε πολλά παραπάνω παιχνίδια. 847 λεπτά αγωνιστικής δράσης, γεμάτα γκολ και «χρυσό» τέρμα τίτλου στην παράταση του τελικού του Conference League.

Κώστας Φορτούνης

Ένα όνομα, ένα σύνθημα, ένας αρχηγός. Υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, ο Κώστας Φορτούνης κατάφερε να δείχνει σε πολλές περιπτώσεις ένας… νεαρός αλλά έμπειρος ποδοσφαιριστής. Ένας παίκτης που δεν πέρασε ποτέ σοβαρό τραυματισμό. Με 9 εμφανίσεις, 3 γκολ και 3 ασίστ φέτος στην Ευρώπη, το «7» του Ολυμπιακού κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με την αποφασιστικότητα και το πάθος εντός αγωνιστικού χώρου. Το συμβόλαιό του λήγει τον επόμενο μήνα, αλλά κανείς στους Πειραιώτες δεν μπορεί να τον φανταστεί να αποχωρεί. 788 αγωνιστικά λεπτά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός.

Κωνσταντίνος Τζολάκης

Από τους παίκτες που «εκτοξεύτηκαν» επί Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής τον εμπιστεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης τον δικαίωσε, κάνοντας τους πάντες να ξεχάσουν τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Με μεγάλες επεμβάσεις στα ματς κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα (μοναδική «παραφωνία» του ένα γκολ που δέχθηκε στο Μπέρμινγχαμ) και σωτήρια επέμβαση στη διαδικασία των πέναλτι στο «Σουκρού Σαράτσογλου», ο Έλληνας πορτιέρε έδειξε ικανός να διακριθεί και να… σώσει τους Πειραιώτες, όποτε χρειαστεί. Σε περίπτωση μάλιστα που ανανεώσει, τότε αναμένεται να καθιερωθεί κάτω από τα γκολπόστ.

Νταβίντ Κάρμο

Ο Ολυμπιακός… τράβηξε τον τυχερό λαχνό, παίρνοντας τον Νταβίντ Κάρμο με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο τον περασμένο Ιανουάριο. Ένας κεντρικός αμυντικός που «έδεσε» τα μετ’ όπισθεν του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που ανεβάζει αυτόν που αγωνίζεται δίπλα του.

Τσικίνιο

«Μηχανάκι» από τα λίγα. Ο Τσικίνιο πιέζει, μαρκάρει, τρέχει ακατάπαυστα και εάν χρειαστεί, βοηθάει και στο σκοράρισμα. 1 γκολ και μια ασίστ στα 7 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Conference League, ο Πορτογάλος ήταν από τις πιο αξιόπιστες λύσεις του Μεντιλίμπαρ στον άξονα.

Ντανιέλ Ποντένσε

Ο Ποντένσε δέθηκε με τον Ολυμπιακό, τίμησε τη φανέλα, δάκρυσε για την ομάδα, αφού αναμένεται να επιστρέψει στη Γουλβς, αλλά κατάφερε να δώσει το διό του… γκάζι στη «μηχανή» του Ολυμπιακού.

Φαντασία, ντρίμπλα, βοήθεια στο πρέσινγκ των Πειραιωτών, αλλά και στην επίθεση. 1 γκολ και 4 ασίστ σε 7 συμμετοχές στο Conference League είναι ένας τρομερός απολογισμός.

Βιθέντε Ιμπόρα ο… x-factor

Και τι δεν άκουσε τη φετινή σεζόν. Θα πεις, τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα. Ο Βιθέντε Ιμπόρα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως παλαίμαχος, ως παλτό, ως αποτυχημένη επιλογή. Ο Μεντιλίμπαρ του βρήκε το ρόλο στην ενδεκάδα και ο 36χρονος Ισπανός αναδείχθηκε σε καθοδηγητής του Ολυμπιακού, στο φινάλε της σεζόν.

Στα 36 του χρόνια και με την απίστευτη εμπειρία που έχει, ο Ιμπόρα παρέδωσε πολλά «μαθήματα» στους Αντρέ Όρτα, ο Τσικίνιο και ο Σαντιάγκο Έσε και έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την ηρεμία που χρειάζονταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παρέδωσε… masterclass στα ματς με Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα.

Παναγιώτης Ρέτσος για… φινάλε

Άκουσε πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πολλές φορές και δικαιολογημένα. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός κρατούσε το… καλό για το τέλος, κάνοντας «μεγάλη» και ηγετική εμφάνιση στον τελικό του Conference League. Ο Μεντιλίμπαρ δεν σταμάτησε ποτέ να εμπιστεύεται τον Παναγιώτης Ρέτσος!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version