Κυριακή, 15 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0: Ιστορική ισοπαλία στο Φάληρο και πρώτη απώλεια βαθμών για τους Πειραιώτες στη Super League

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0: Ιστορική ισοπαλία στο Φάληρο και πρώτη απώλεια βαθμών για τους Πειραιώτες στη Super League

Ο Παναιτωλικός κατέβηκε στο «Καραϊσκάκης» με σκοπό να παίξει άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύση στο «πρόβλημα» που του έβαλαν οι Αγρινιώτες και το ματς έμεινε στο 0-0, με τους Πειραιώτες να έχουν την πρώτη τους απώλεια βαθμών στη φετινή Super League. Ιστορική ισοπαλία για την ομάδα του Πετράκη.

Ο Παναιτωλικός άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Ολυμπιακός και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Καραϊσκάκης» (0-0), σε ματς για την 4η αγωνιστική της Super League. Ιστορικό αποτέλεσμα για τους Αγρινιώτες, αφού για πρώτη φορά κατάφεραν να αποχωρήσουν από το Φάληρο χωρίς ήττα.

O Ολυμπιακός είχε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησε και στις δυο πτέρυγες και έψαξε διαδρόμους στην άμυνα του Παναιτωλικού. Τσικίνιο και Ζέλσον Μαρτίνς πίεσαν στο χώρο του κέντρου, βάζοντας… δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Οι Αγρινιώτες έψαξαν κάποια καλή αντεπίθεση και στο 11’ είχαν μια καλή σέντρα-σουτ από τον Μαυρία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε στη συνέχεια του αγώνα και για περίπου δέκα λεπτά, να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να πλησιάσει με αξιώσεις ούτε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε περισσότερο από τη δεξιά του πτέρυγα (η μπάλα πήγε λίγες φορές στον Βέλντε), έδειξε μπλοκαρισμένος κι έτσι προσπάθησε να απειλήσει με κάποια σουτ. Στο 23’ ο Έσε έκανε το συρτό από τα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Ελ Κααμπί να μην μπαίνει στην πορεία της μπάλας, η οποία κύλησε άουτ. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός αμύνθηκε ιδανικά και δεν απειλήθηκε.

Το ματς πήρε μια… άγρια ομορφιά στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Παναιτωλικό να έχει δυο πολύ καλές στιγμές με το σουτ του Μαυρία (40’) και την κεφαλιά του Μπουζούκη (43’) με τον Ολυμπιακό να «απαντά» ένα λεπτό μετά, με το σουτ του Ορτέγκα (ο Τσάβες δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει).

Χωρίς να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του, ο Ολυμπιακός μπήκε «δυνατά» στο δεύτερο ημίχρονο, στέλνοντας την μπάλα σε όλα τα μέρη του αγωνιστικού χώρου. Στο 57’ οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 1-0. Από λάθος του Σιέλη, ο Ελ Κααμπί επωφελήθηκε προσπάθησε να περάσει τον Τσάβες που είχε βγει, πλάσαρε, αλλά ο Κύπριος στόπερ έσωσε την ομάδα του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Κάρμο, Γιάρεμτσουκ, Ολιβέιρα και Γουίλιαν (ντεμπούτο για τους δυο τελευταίους). Το γήπεδο… έγειρε, με τον Ολυμπιακό να φτάνει με ευκολία στα αντίπαλα καρέ και να παίζει κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Σε μια από αυτές (66’) ο Τσάβες έκανε κακή έξοδο, αλλά εξίσου κακή ήταν και η κεφαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς, που ήταν ακριβώς πίσω του. Ο πορτιέρε του Παναιτωλικού, πάντως, έδιωξε το σουτ του Βραζιλιάνου μπακ στο 73’.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται με τον ίδιο τρόπο. Σέντρες και πάλι σέντρες, με την άμυνα του Παναιτωλικού να αντέχει. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για το γκολ της… λύτρωσης, που όμως δεν ήρθε ούτε στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 90+2′ ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις