Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ανάλυση: Το one Ναν show, ο Γκραντ και ο ογκόλιθος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ανάλυση: Το one Ναν show, ο Γκραντ και ο ογκόλιθος Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Με τον Κέντρικ Ναν να μην βλέπει κανέναν μπροστά του στο τέταρτο δεκάλεπτο και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να κατεβάζει… ρολά στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό από την έδρα του Ολυμπιακού, με τον πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ να κρίνεται πλέον στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός επιβίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Το έκανε με τη Μακάμπι στα πλέι οφ της Euroleague, το έκανε με τη Ρεάλ στον τελικό της Euroleague και το έκανε και στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό που ετοιμαζόταν να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή.

“Εμείς παίξαμε έξυπνα, ιδίως στο τέταρτο δεκάλεπτο. Χρησιμοποιήσαμε εξαιρετικά τον Ναν που σκόραρε αρκετά και στην άμυνα ο Χουάντσο έκανε εξαιρετική δουλειά. Πήραμε τη νίκη και κάναμε το 2-2. Τώρα πρέπει να παίξουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ”, δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ.

Ο Τούρκος προπονητής αποθέωσε τον Αμερικανό γκαρντ και τον Ισπανό φόργουορντ του τριφυλλιού, θεωρώντας ότι αυτοί ήταν οι παίκτες που κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα, ο πρώτος με το επιθετικό του ταλέντο και ο δεύτερος με τη φοβερή προσήλωση στην άμυνα.

Ο Χουάντσο και ο Γκραντ

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο πρώτο ημίχρονο. Αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να σημειώσει 51 πόντους. Αν δεν υπήρχε, μάλιστα, το τρελό τρίποντο του Γκραντ από το κέντρο του γηπέδου, οι πράσινοι θα πηγαίναν με διψήφια διαφορά πίσω στο σκορ.

Όλη η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί όπου ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Γκραντ έκαναν όλη τη δουλειά. Ο Ισπανός φόργουορντ κυνήγησε σε όλο το παρκέ τους Πίτερς και Παπανικολάου, βγάζοντας τους εκτός ρυθμού.

Ο Χουάντσο έκανε μια από τις πιο πληθωρικές αμυντικές εμφανίσεις της σεζόν, αφήνοντας στον πάγκο τον ντεφορμέ Ντίνο Μήτογλου.

Από την πλευρά του, ο Γκραντ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό με τις προσωπικές φάσεις του, σε στιγμές που ο Ναν και ο Σλούκας ήταν στον πάγκο.

Το one Ναν show

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει στο ρόστερ του έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην Ευρώπη, αν όχι τον πιο ποιοτικό. Ο λόγος για τον Κέντρικ Ναν, ο οποίος πήρε… φωτιά στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάνοντας ό,τι θέλει στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Με τον Αμερικανό γκαρντ να μην βλέπει κανέναν μπροστά του, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα και έφτασε τελικά στη νίκη.

Ο Ναν επιτέθηκε κατά μέτωπο ενώ δεν σταμάτησε να σκοράρει με τα γνωστά σουτ του μέσης απόστασης. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μιλουτίνοφ δεν βρισκόταν κάτω από τη ρακέτα.

Μοναδικό μελανό σημείο του Κέντρικ Ναν στον αγώνα ήταν οι 0/2 βολές του στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, οι οποίες τελικά δεν κόστισαν.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έπαιξε την άμυνα της… ζωής του, ο Γκραντ κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Ναν ήρθε για να εκτελέσει τους Πειραιώτες στο τέταρτο δεκάλεπτο, υπογράφοντας το διπλό του τριφυλλιού στο ΣΕΦ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις