Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκος τίτλος στο ΣΕΦ ή break και «τελικός» για τη Basket League στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκος τίτλος στο ΣΕΦ ή break και «τελικός» για τη Basket League στο ΟΑΚΑ
Eurokinissi

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται απόψε (21:15, Newsit.gr, ΕΡΤ3) να μας δώσουν μια ακόμα κορυφαία μπασκετική μάχη. Θα κατακτήσουν οι ερυθρόλευκοι το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ ή το «τριφύλλι» θα κάνει το break στη σειρά και θα στείλει το πρωτάθλημα να κριθεί σε game 5 στο ΟΑΚΑ;

Εν μέσω ασύλληπτης πόλωσης και γκρίνιας -με τη διαιτησία να έχει μπει στο επίκεντρο- ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΣΕΦ, στο game 4 των τελικών της Basket League.

Θα έχουμε “στέψη” του Ολυμπιακού απόψε στο Φάληρο ή ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κάνει το δικό του κρίσιμο break κι έτσι να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 2-2 και να στείλει τον τίτλο να κριθεί σε ματσάρα στο ΟΑΚΑ;

Το κλίμα “μυρίζει μπαρούτι”, μετά το χθεσινό αίτημα του Παναθηναϊκού για νέα κλήρωση της διαιτητικής τριάδας (σήμερα θα γίνει γνωστό τι θα συμβεί), την οποία ακολούθησε λίγο αργότερα ανακοίνωση από πλευράς Ολυμπιακού. Μια… ωραία ατμόσφαιρα!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στη σειρά των τελικών, καθώς μετά το “break” στο ΟΑΚΑ με 84-89 την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, επικράτησε και στο ΣΕΦ, με 92-86 την Παρασκευή, 7 Ιουνίου.

Την περασμένη Δευτέρα (10.06.2024), ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αντέδρασε επικρατώντας με 83-76 στο ΟΑΚΑ, μειώνοντας τη σειρά σε 1-2.

Αυτή τη φορά… τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που μετά την 3η θέση στο φάιναλ φορ της Euroleague θέλουν, μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους, να κάνουν το 3-2 και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας για τρίτη διαδοχική σεζόν και 15η φορά στην Ιστορία τους.

Aν το πετύχουν αυτό θα κατακτήσουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους, δηλαδή το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Στον αντίποδα, ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το break, να πάρει έτσι πίσω το πλεονέκτημα έδρας και να έχει την ευκαιρία, μέσα στο ΟΑΚΑ, να διεκδικήσει σε έναν 5ο και τελευταίο τελικό το τρόπαιο. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημα Ελλάδας το 2021 και μετρούν συνολικά 40 τίτλους πρωταθλητή Ελλάδας.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά ζητήματα, για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει εκτός μάχης ο τραυματίας Φαλ, με τους Ράιτ, Σίκμα και Μπραζντέικις να έχουν μείνει εκτός της λίστας των ξένων για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για ένα ακόμα ματς, ο Εργκίν Αταμάν, καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε Βιλντόσα και Μπαλτσερόφσκι.

Εάν δεν αλλάξει κάτι, οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης θα διευθύνουν τον 4ο τελικό της Basket League.

Σε περίπτωση που χρειαστεί και 5ος αγώνας, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Ιουνίου (21:15) στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα των τελικών:

Game 1: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 84-89

Game 2: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR 92-86

Game 3: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός 83-76

Game 4: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (12/06, 21:15)

Game 5: Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός (14/06, 21:15, εάν χρειαστεί)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις