Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ΔΕΑΒ δήλωσε αναρμόδια για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ – Σε ακρόαση Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης

12.06.2024 | 17:33
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ΔΕΑΒ δήλωσε αναρμόδια για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ – Σε ακρόαση Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης

BASKET LEAGUE 2023-2024 / PLAY OFF / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί σε λίγες ώρες (12/06/24, 21:15, LIVE από το Newsit.gr) στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για τον τέταρτο τελικό της Basket League και το ματς έχει πάρει από νωρίς “φωτιά”, με τη ΔΕΑΒ να παίρνει θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) εξέδωσε ανακοίνωση για τη “μάχη” Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στους τελικούς της Basket League και ενημέρωσε ότι είναι αναρμόδια για να απαγορεύσει την παρουσία οποιουδήποτε στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να έχει κανονικά το δικαίωμα να παραστεί στο γήπεδο των Πειραιωτών. 

Από την άλλη πλευρά, κάλεσε σε ακρόαση τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη του Ολυμπιακού και τον Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού για τις μεταξύ τους κλωτσιές στο τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ 

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου – παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ.

2. Καλεί σε ακρόαση στις 17/06/2024 δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές των Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., για φερόμενο περιστατικό βίας (αλληλολάκτισμα μεταξύ τους), που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης στις 10/6/2024 μεταξύ των παραπάνω ομάδων, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

3. Καλεί σε ακρόαση στις 17/6/2024 αθλητή του Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, για φερόμενο περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, με άσκηση σωματικής βίας κατά αθλητή με αναπηρία, μετά τον αγώνα Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, που διεξήχθη στις 8/6/2024, για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version