Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: “Λέγαμε επιτάφιο τον Σαραβάκο”

06.11.2016 | 12:07
ΦΩΤΟ actionimages.gr

ΦΩΤΟ actionimages.gr

Mε το απαράμιλλο στυλ του, ο Νίκος Βαμβακούλας μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και... μας θύμισε αυτό που λείπει από τους αγώνες και το ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία και απαιτείται επειγόντως χιούμορ.

Ο Νίκος Βαμβακούλας μίλησε στην εκπομπή «Football Factory» με τους Αντώνη Ντινιακό και Δημήτρη Θεοδωρόπουλο στο ΣΠΟΡ FM. Μας θυμίσε το παρατσούκλι του Δημήτρη Σαραβάκου και αποκάλυψε τι έκανε ο Νίκος Αλέφαντος όταν έβλεπε νύφη στο ξενοδοχείο.

Απολαύστε τον

Για το αποψινό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Παιδιά, να μην λέμε τα ίδια. Δεν υπάρχει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Εκείνο που θα μετρήσει είναι το πάθος και η δύναμη. Τέσσερα παιχνίδια το χρόνο είναι. Αν οι παίκτες των δύο ομάδων δεν έχουν πάθος και δύναμη, τι να το κάνουμε.

Τα περισσότερα παιχνίδια είναι σκοπιμότητας. Είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού ότι ο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός είναι πόλεμος, με την καλή έννοια. Δεν υπάρχουν καλές σχέσεις σε ένα τέτοιο ματς. Ο κόσμος αυτά βλέπει.

Δεν λέμε ότι οι άλλες ομάδες συμπληρώνουν το πρωτάθλημα, αφού από εκείνες μπορεί να χάσεις τον τίτλο. Οι ομάδες είναι καινούργιες και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι πιο ενισχυμένος σε σχέση με άλλα χρόνια.

Όποιος πιστεύει ότι με νίκη του Ολυμπιακού τελειώνει το πρωτάθλημα, λέει ψέματα στον εαυτό του. Ο Ολυμπιακός θα μπει πιο δυνατά και αν δεν βάλει γρήγορα γκολ, τότε ο Παναθηναϊκός θα παίξει με αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να πάρει το ματς. Μακάρι να γίνει ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Για τα ντέρμπι που θυμάται: «Πολλά ντέρμπι είχα παίξει και μπορείς να θυμηθείς. Αυτά τα παιχνίδια μένουν στη μνήμη των φιλάθλων».

Για εκείνους που λένε πως οι ξένοι δεν μπαίνουν στο κλίμα ενός τέτοιου ματς: «Αυτό είναι παραμύθι. Ολυμπιακός-ΑΕΚ πριν από τρεις Κυριακές, είδατε το πάθος των ξένων; Κάποιος τους το έχει μεταφέρει και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι χρόνια εδώ και μιλούν μεταξύ τους».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: «Η κακή μέρα. Ο πιο δύσκολος ήταν ο Σαραβάκος. Ήταν και αργός… (γέλια) Το παρατσούκλι του ήταν επιτάφιος…».

Για τη διαιτησία την εποχή που έπαιζε εκείνος: «Παντού και πάντα τα ίδια ακούγονται. Πάντα οι πρώτες ομάδες έχουν μία “προτεραιότητα” σε σχέση με τις μικρές. Στα ντέρμπι οι διαιτητές τα πήγαιναν για ισοπαλία για να μην έχει κανείς παράπονο. Εμείς ψάχνουμε και το παραμικρό. Κάνουν και αυτοί λάθη, είναι ανθρώπινο και μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω ότι έχουμε καλή διαιτησία στην Ελλάδα, εάν βέβαια τους αφήσουμε ελεύθερους. Έχουμε μάθει στην γκρίνια».

Για τον Νίκο Αλέφαντο και την κόντρα τους: «Συνεργάστηκα με τον Νίκο Αλέφαντο και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτά που κάνουν σήμερα οι προπονητές, τα έκανε εκείνος. Απλώς όπως όλοι έχουμε τα κολλήματα μας, έχει και εκείνος. Όταν έβλεπε νύφη στο ξενοδοχείο, έφευγε… Ήταν πάρα πολύ καλός προπονητής. Όλοι έχουμε κολλήματα και βλέπει πολύ ποδόσφαιρο. Ήταν αργός και εγώ γρήγορος».

Για περίεργο περιστατικό από την καριέρα του: «Υπάρχει, αλλά δεν λέγονται… Υπήρχαν άτομα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό που είχαν χιούμορ, τώρα έχει εκλείψει αυτό»

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version