Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-1 στους τελικούς σε δραματικό ματς

13.05.2021 | 17:10
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-1 στους τελικούς σε δραματικό ματς

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 72-70 του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Α1 γυναικών στο μπάσκετ, σε ένα ματς που είχε φινάλε θρίλερ με καλάθι των «πρασίνων» να μην μετράει μετά από έλεγχο του video.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο ΣΕΦ, όπου οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που φάνηκε να «αγκαλιάζει» τη νίκη ξεφεύγοντας με 4 πόντους 1:30 πριν τη λήξη. Εκεί ένα γκολ-φάουλ της Κόστοβιτς έφερε τον Ολυμπιακός στο -1 (68-69) και η Σταμάτη με 2/2 βολές έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (70-69) αμέσως μετά. Η ίδια ήταν μάλιστα που διαμόρφωσε το τελικό 72-70, ενώ ενδιάμεσα ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει με 1/2 βολές της Χατζηνικολάου.

Στην τελευταία τους επίθεση οι «πράσινες» ευστόχησαν σε δίποντο, το οποίος κρίθηκε εκπρόθεσμο μετά από έλεγχο του video και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, αλλά και το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των τελικών, καθώς οι ομάδες «κουβαλάνε» και τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδο, όπου είχαν από μία νίκη. Πλέον οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κορυφαίες για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η Κόστοβιτς με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ και η Σταμολάμπρου με 16 πόντους και 4 ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό, η Μόργκαν βρέθηκε σε απίστευτη επιθετική βραδιά, πετυχαίνοντας 25 πόντους (8/18 εντός πεδιάς), έχοντας μαζί 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ωστόσο δεν έφτασε για να πάρουν το διπλό οι «πράσινες». Από κοντά ακολούθησαν οι Ριντ (14 πόντους, 15 ριμπάουντ) και Λύμουρα (11 πόντους).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version