Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο λόγος που δεν σφυρίχτηκαν βήματα πριν το καλάθι του Γιουλ

24.05.2023 | 19:39
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο λόγος που δεν σφυρίχτηκαν βήματα πριν το καλάθι του Γιουλ

Το καλάθι που έκρινε τον τελικό της Eurolegue ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης έγινε αντικείμενο συζήτησης, σχετικά με το εάν υπήρξαν βήματα στην προσπάθεια του Γιουλ, με την «Marca» να δίνει εξήγηση στο ζήτημα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο της Euroleague, καθώς ο Σέρχιο Γιούλ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, με τη φάση που έκρινε τον τελικό να σχολιάζεται, σχετικά με το εάν ο Γιουλ έκανε βήματα ή όχι.

Στο πλαίσιο αυτό η ισπανική εφημερίδα «Marca» πήρε θέση, αναφέροντας στο δημοσίευμα πως ο έμπειρος παίκτης δεν πήρε πλεονέκτημα απέναντι στον προσωπικό του αντίπαλο, με τους διαιτητές να μην διακόπτουν τον αγώνα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Συγκεκριμένα η «Marca» υποστηρίζει:

«Οι διαιτητές θα μπορούσαν να σφυρίξουν, αλλά δεν θα το έκαναν ποτέ σε αυτή τη φάση, στο τελευταίο παιχνίδι της EuroLeague. Γιατί; Γιατί στάθηκαν στο κριτήριο του πλεονεκτήματος και του μειονεκτήματος. Ο Γιουλ δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την κίνηση κι ο Παπανικολάου δεν βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 47.3 των κανονισμών της FIBA, οι διαιτητές δεν πρέπει να διακόπτουν άσκοπα το παιχνίδι για επαφή ή παράβαση που είναι τυχαία και δεν δίνει στον αθλητή πλεονέκτημα ή μειονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του».

Llull wins it for Real Madrid! | Championship Game, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version