Site icon NewsIT

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Live για την 2η αγωνιστική της Euroleague

11.10.2024 | 21:02
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Live για την 2η αγωνιστική της Euroleague

EUROLEAGUE 2024-2025 / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (LATO KLODIAN/EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ζαλγκίρις 74-68 στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τα εύκολα δύσκολα στο τέλος. Πρώτη νίκη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην διοργάνωση με Εβάν Φουρνιέ και ο Σάσα Βεζένκοβ να ξεχωρίζουν.

To Live του αγώνα από το newsit.gr.

 

Η άμυνα του Ολυμπιακού έπιασε από το… λαιμό τη Ζαλγκίρις από το πρώτο δεκάλεπτο, την περιόρισε στους 6 πόντους σε αυτό το διάστημα και με τους αιφνιδιασμούς να έχουν την τιμητική τους, οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν τον ρυθμό εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 15 πόντους με τη λήξη της περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Παπανικολάου. Χωρίς να κατεβάσουν… ταχύτητα, οι κυπελλούχοι Ελλάδας χάρισαν στη διαφορά τη μέγιστη τιμή της στο 14΄, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 25-7 (+18).

Οι Λιθουανοί, όμως, μετά το εσπευσμένο τάιμ άουτ που κάλεσε ο Τρινκιέρι, προσπάθησαν να αντιδράσουν, βρήκαν τα μακρινά σουτ και με επιμέρους σκορ 2-8 μείωσαν στο 15΄ σε 27-15. Η Ζαλγκίρις μάλιστα κατάφερε να περιορίσει τα λάθη της, τη στιγμή που το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέκτησε μία ανισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ενώ ελέγχοντας τα επιθετικά ριμπάουντ η λιθουανική ομάδα έμεινε «ζωντανή», παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -11 (35-24). H παραγωγικότητα του Ολυμπιακού συνέχισε να προβληματίζει στην τρίτη περίοδο, αλλά τα κάκιστα ποσοστά ευστοχίας της Ζαλγκίρις δεν της επέτρεψαν να ελπίζει σε ανατροπή. Ωστόσο, η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα στο 29΄ (48-41), πριν πατήσει για πρώτη φορά εφέτος παρκέ ο ανέτοιμος Φαλ, ελέω των φάουλ που συγκέντρωσαν οι Πετρούσεβ, Ράιτ και δώσει ανάσα.

Ο Γάλλος σέντερ κέρδισε καλάθι και φάουλ στην πρώτη επαφή με τη μπάλα και ενώ έχασε τη βολή, ο Φουρνιέ ήταν εκεί για το ριμπάουντ και το τελείωμα της φάσης, επαναφέροντας το +11 (52-41). Το δίποντο του Σμάιλαγκιτς, όμως, στην εκπνοή κράτησε τη… σπίθα της Ζαλγκίρις αναμμένη στο φινάλε της περιόδου (52-43).

Ο Ολυμπιακός βρήκε το σουτ από τα 6,75 από τους Βιλντόζα και Παπανικολάου στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, γράφοντας το 58-48 στο 32΄. Ωστόσο, λάθη, αστοχία και κακές άμυνες έφεραν την Ζαλγκίρις σε απόσταση αναπνοής, με τον Φρανσίσκο να γράφει από τα 6,75 το -2 (67-65 στο 38΄). Ο Βεζένκοβ όμως σκόραρε άμεσα για το 69-65, ο Παπανικολάου έβαλε 1/2 βολές για το +5 (70-65) και στη συνέχεια η Ζάλγκιρις αστόχησε στο τρίποντο που θα την κρατούσε όρθια.

Ο Βεζένκοβ μάλιστα φρόντισε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών να καθαρίσει το ματς διαμορφώνοντας στα 21.9΄΄ για τη λήξη το μη αναστρέψιμο 72-66.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version