Site icon NewsIT

Όμιλος Παναθηναϊκού: Μεγάλα προβλήματα για Μακάμπι Χάιφα ενόψει των ματς με τη Βιγιαρεάλ, εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ

15.10.2023 | 13:12
Όμιλος Παναθηναϊκού: Μεγάλα προβλήματα για Μακάμπι Χάιφα ενόψει των ματς με τη Βιγιαρεάλ, εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ

EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ - ΠΑΟ

Οι τραγικές εξελίξεις της περιόδου στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, στον οποίο συμμετέχει η Μακάμπι Χάιφα.

Στη Λωρίδα της Γάζας η κατάσταση παραμένει τραγική. Ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς συνεχίζεται, η λίστα των νεκρών και των τραυματιών μεγαλώνει και οι εξελίξεις αυτές -όπως είναι φυσικό- έχουν επηρεάσει και τις αθλητικές δραστηριότητες, με την UEFA να ανακοινώνει αναβολές σε αρκετές αναμετρήσεις Ισραηλινών ομάδων. Χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο, ο όμιλος του Παναθηναϊκού στο Europa League δεν αποκλείεται να επηρεαστεί.

Ο Παναθηναϊκός συνυπάρχει με τη Μακάμπι Χάιφα στον όμιλο του στο Europa League, με την ομάδα του Ισραήλ να έχει «λαβωθεί» εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης, με την αποχώρηση των ξένων παικτών της από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από την ομάδα του Ισραήλ αποχώρησαν οι Σαρόν Σερί, Αμπνουλάι Σεκ, Λορέντζο Σίμιχ, Φράνζι Πιέρο, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Πιέρ Κορνέ, Μάνουελ Σο Καπουμάνα και Αλί Μοχάμεντ (γυμνάζονται ατομικά και εκτός Ισραήλ) με αποτέλεσμα η πρώτη προπόνηση μετά την έναρξη του πολέμου να διεξαχθεί με λίγους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, αν η UEFΑ επιμείνει στη διεξαγωγή του ματς με τη Βιγιαρεάλ, δεν αποκλείεται σύσσωμη η ομάδα να ταξιδέψει νωρίτερα στην Ισπανία, προκειμένου να προετοιμαστεί απρόσκοπτα για το προσεχές παιχνίδι (26.10.2023).

Επίσης, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις και… αλλαγή, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ για το Europa League (09.11.2023). Η Μακάμπι Χάιφα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που η UEFA δεν αναλάβει το ματς με το «κίτρινο υποβρύχιο» η ομάδα θα χρειαστεί να παίξει σε ουδέτερη έδρα.

«Το επίκεντρο δεν είναι στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει ένα παιχνίδι σε δέκα μέρες. Οι παίκτες δεν έχουν προπονηθεί εδώ και μέρες και αυτοί που είναι στο Ισραήλ ασχολούνται με κοινωνικές δραστηριότητες. Αν ο πόλεμος συνεχιστεί και η UEFA δεν αναβάλλει το παιχνίδι, οι ¨πράσινοι” μπορεί να χρειαστεί να παίξουν στο εξωτερικό και να προπονηθούν εκεί» αναφέρεται σε σχετικό “τιτίβισμα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version