Site icon NewsIT

Όττο, η τύχη βοηθάει τους τυχερούς!

07.02.2010 | 18:55
Όττο, η τύχη βοηθάει τους τυχερούς!

Η τύχη - λένε - βοηθάει τους δυνατούς. Εγώ νομίζω ότι η τύχη βοηθάει τους... τυχερούς!. Η κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το 2012 έγινε κατά παραγγελία.

Κλήρωση βατή, χωρίς καμιά από τις αχτύπητες ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. Η Κροατία είναι μεν ομάδα με περισσότερο ταλέντο από τη δική μας αλλά μέχρι εκεί. Το… αναρχικό παιχνίδι των Κροατών που βασίζονται περισσότερο στις εμπνεύσεις των σπουδαίων παικτών (Κράνιτσαρ – Μόντριτς – Εντουάρντο) και λιγότερο στην πειθαρχία και τα αγωνιστικά συστήματα αφήνει περιθώρια να τους πάρουμε την πρωτιά. Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι οι Κροάτες θα “καταστρέψουν” ομάδες στο πέρασμα τους αλλά θα κινδυνέψουν οι ίδιοι με καταστροφή από τις… ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού τους.

Για την Εθνική μας υπάρχει ένας αγωνιστικός στόχος που δεν τον υπηρετήσαμε με συνέπεια στις προηγούμενες προκριματικές φάσεις: Η αξιοποίηση της έδρας. Ολες οι άλλες ομάδες του ομίλου ακόμα και το Ισραήλ πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα χωρίς βαθμολογική συγκομιδή. Εφόσον – επιτέλους – το καταφέρουμε θα ανοίξουμε τον δρόμο για την τρίτη στη σειρά συμμετοχή μας σε τελικά του EURO.

Η κλήρωση μας αφήνει όλα τα περιθώρια. Η δεύτερη θέση είναι το minimum για το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε. Η συζήτηση για το με ποιον προπονητή και με ποιους παίκτες μπορεί να περιμένει…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version