Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Το συγκινητικό fair-play των «σαμουράι»

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Το συγκινητικό fair-play των «σαμουράι»

Η Ζάμπια έφτασε μετά κόπων και βασάνων στα τελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της, ταλαιπωρημένη από εξωαγωνιστικά προβλήματα.

Οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας απεργούσαν συχνά το προηγούμενο διάστημα καθώς δηλώνουν απλήρωτες από το 2021 με την Ομοσπονδία της Ζάμπιας να μπαίνει συνεχώς στο κάδρο των αντιδράσεων.

Το σύνολο της αποστολής της Ζάμπιας άφησε στην άκρη τις όποιες παθογένειες και αγωνίστηκε με περηφάνεια στο πρώτο παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο. Ηττήθηκε όμως και μάλιστα με βαρύ σκορ, 5-0, από την Ιαπωνία.

Με τη λήξη του παιχνιδιού οι Ιαπωνέζες έτρεξαν να παρηγορήσουν τις αντιπάλους τους που παρέμεναν απογοητευμένες και βουρκωμένες στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «σαμουράι» σε ένδειξη αναγνώρισης της αξίας, της προσπάθειας και των πολλών προβλημάτων που μαστίζουν την Εθνική της Ζάμπιας φρόντισαν να τους χαρίσουν μια αγκαλιά και μια ζεστή χειραψία για να τονώσουν το ηθικό τους.

Οι Ιάπωνες αθλητές και αθλήτριες έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες και την αθλητική τους παιδεία ενώ διακατέχονται από ευγενή άμυλα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν αυτά στα Παγκόσμια Κύπελλα αντρών που προηγήθηκαν, με τους μεν ποδοσφαιριστές να… γυαλίζουν τα αποδυτήρια μετά τη λήξη των αγώνων και τους δε φιλάθλους στις εξέδρες να κουβαλούν μπλε σακούλες, στα χρώματα της Εθνικής, για να καθαρίσουν ό,τι σκουπίδι άφηναν κατά τη διάρκεια του ματς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις