Πέμπτη, 5 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Παναγιώτης Αγγελόπουλος στον Εβάν Φουρνιέ: «Καλό το Madison Square Garden αλλά όσα θα ζήσει στο ΣΕΦ δε τα έχει ζήσει»

Παναγιώτης Αγγελόπουλος στον Εβάν Φουρνιέ: «Καλό το Madison Square Garden αλλά όσα θα ζήσει στο ΣΕΦ δε τα έχει ζήσει»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Εβάν Φουρνιέ παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ως το νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας, παρουσία του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασαν τον Εβάν Φουρνιέ, αλλά παράλληλα απάντησαν και σε απαντήσεις των δημοσιογράφων, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να ρίχνει και ατάκα για το ΣΕΦ στον Γάλλο NBAer.

Τα αδέρφια Αγγελόπουλοι σχολίασαν ξανά και την προσπάθεια της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αποκτήσει το ΣΕΦ, για να το μετατρέψει σε δική του έδρα, όπως κάνει ο Παναθηναϊκός με το ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου

«Καλησπέρα, ευχαριστούμε που ήρθατε. Καλωσορίζουμε τον Φουρνιέ στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Είμαστε περήφανοι για την άφιξη αυτού του παγκόσμιου αθλητή. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η δήλωση που είχε κάνει στο Βελιγράδι δείχνει πολλά για τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Αυτό χτίζουμε τόσα χρόνια και έφτασε η στιγμή. Καλώς ήρθες Εβάν».

Για το τι έπαιξε ρόλο στην μεταγραφή του Φουρνιέ: Γ. Αγγελόπουλος: «Είχαμε αποφασίσει να κλείσει το ρόστερ. Παρουσιάστηκε μία μοναδική ευκαιρία. Ένας παγκόσμιος παίκτης να θέλει να έρθει μόνο στον Ολυμπιακό. Σε τέτοιες καταστάσεις, παρά το ότι είχε κλείσει το μπάσκετ έγινε τεράστια προσπάθεια για να έρθει».

Για το αν έπαιξε ρόλο στη κίνηση ότι ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 100 χρόνια: «Προφανώς και τα 100 χρόνια έπαιξαν ρόλο στην απόφαση. Αυτές είναι υπερβάσεις που δεν μπορούν να γίνονται συνεχώς. Ξέρετε τους λόγους και τα δεδομένα. Είναι ιδιαίτερη χρονιά, θέλει πολύ δουλειά, πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να πετύχουμε τους στόχους».

Για το αν έπαιξε ρόλο η τοξικότητα από την άλλη μεριά για την απόκτηση του Φουρνιέ: «Η τοξικότητα είναι άσχημη και δεν οδηγεί σε επενδύσεις. Σε καμία περίπτωση, όχι. Και 100 χρόνια να μην ήταν, κάποιες κινήσεις γίνονται. Ήταν και οι συγκυρίες. Έχουμε προσπαθήσει και για άλλες κινήσεις που δεν έγιναν. Και πέρσι υπήρξαν μεγάλες επαφές που δεν είχαν αποτέλεσμα. Η τοξικότητα δεν βοήθησε, ελπίζουμε να σταματήσει. Και οι δύο ομάδες είναι καλές και οι φίλαθλοι να χαρούν μεγάλα ματς».

Για την παραχώρηση του ΣΕΦ: «Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το θέμα του γηπέδου. Είναι τελείως εκτός λογικής, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. 3,5 χρόνια είναι οι συζητήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το γήπεδο, έχει τρομερό προβάδισμα δεκάδων εκατομμυρίων. Θα δείτε κάποιες αλλαγές που γίνονται στο γήπεδο. Νομίζω η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό το θέμα. Δεν έχουμε άλλον τρόπο, δεν απειλούμε, δεν εκβιάζουμε. Περιμένουμε να γίνει το δίκαιο, το σωστό έστω και με τρομακτική καθυστέρηση».

Για το αν είναι κοντά η παραχώρηση του ΣΕΦ και αν υπάρχει Plan B μακριά από το ΣΕΦ: «Δεν υπάρχει εξέλιξη άρα δεν είμαστε κοντά. 3,5 χρόνια συζητήσεις, ποιος ξέρει πόσο θα συνεχίσουν. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να το απαντήσει. Είναι ερώτηση για κάποιον άλλον. Θα εξεταστούν όλες οι λύσεις».

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

«Από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουμε κάνει στον Ολυμπιακό. Παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Έρχεται για να πετύχουμε τους στόχους μας, κατάκτηση της Euroleague και των εγχώριων τίτλων. Η ομάδα μας έχει συνέχεια. Όλα αυτά τα χρόνια χτίζει το όνομά της, την αξία της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν σύντομες, ο ίδιος ήταν ταπεινός και φάνηκε πως ήθελε να έρθει σε εμάς. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στη προσέγγισή μας, ώστε να τελειώσει με το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το τι συναισθήματα δημιουργεί όταν ένας παίκτης του επιπέδου του Φουρνιέ θέλει να πάει στον Ολυμπιακό: «Μας γεμίζει περηφάνεια. Δείχνει τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Ό,τι χτίζεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μένει. Δεν είναι μόνο τίτλοι. Χάσαμε από τη Ρεάλ στο 3ο συνεχόμενο Φ4 και πήρε τη Euroleague ο Παναθηναϊκός που 12 χρόνια δεν έκανε κάτι και διαβάσαμε τα πάντα. Ένας παίκτης όπως ο Φουρνιέ ήθελε να έρθει σε εμάς. Μας γεμίζει περηφάνεια, τίποτα άλλο».

Για το κλίμα που θα συναντήσει στο ΣΕΦ: «Καλό το Madison Square Garden (σ.σ. έδρα των Νιου Γιορκ Νικς) αλλά όσα θα ζήσει στο ΣΕΦ δε τα έχει ζήσει».

Για την παραχώρηση του ΣΕΦ: «Εμείς από όταν πήγαμε στον Ολυμπιακό χάνουμε χρήματα. Η σκέψη μας είναι να δυναμώνει η ομάδα. Όταν το επιτρέπουν οι συγκυρίες, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα. Προφανώς αν είχαμε γήπεδο θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε σε περιβάλλον με αθέμητο ανταγωνισμό. Όταν ο αντίπαλος έχει 20 εκατομμύρια από το γήπεδο είναι αθέμητος ανταγωνισμός. Αλλά θα παλέψουμε, για αυτό ήρθε και αυτός ο παικταράς».

Για τις υπερβάσεις και αν μπορεί ο Φουρνιέ να αλλάξει την ιστορία όπως ο Σπανούλης: «Αυτές δεν είναι οι μόνες δύο υπερβάσεις. Ο Φουρνιέ έρχεται από 12 χρόνια στο ΝΒΑ, ο Σπανούλης ήταν ο καλύτερος παίκτης στον Παναθηναϊκό, οπότε έτσι άλλαξε η ιστορία. Μπορεί να μας οδηγήσει στην Euroleague και να αλλάξει την ιστορία».

Ο Εβάν Φουρνιέ έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις