Site icon NewsIT

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Ο Μιγκέλ Λουίς την «τιμώρησε» μέσα στο Αγρίνιο και της «έσπασε» το αήττητο

05.10.2024 | 21:29
Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Ο Μιγκέλ Λουίς την «τιμώρησε» μέσα στο Αγρίνιο και της «έσπασε» το αήττητο

SUPERLEAGUE 2024-2025 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ πήγε στο Αγρίνιο για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, ρίσκαρε με τις αλλαγές της, αλλά ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό (1-0). Η αλλαγή του Γιάννη Πετράκη, Μιγκέλ Λουίς ήταν αυτός που “σόκαρε” τους “κιτρινόμαυρους” και έδωσε την ευκαιρία στους ανταγωνιστές της να την προσπεράσουν. Τη στιγμή που ο Βίντα ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες, ήρθε το γκολ των γηπεδούχων. Φώναξαν οι φιλοξενούμενοι για δυο πέναλτι.

Ανώμαλη προσγείωση” για την ΑΕΚ, μια εβδομάδα μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού. Η Ένωση δεν τα κατάφερε κόντρα στον Παναιτωλικό, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, σε ματς για την 7η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ όχι μόνο γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά έφυγε χωρίς έστω ένα βαθμό από την έδρα του Παναιτωλικού, για πρώτη φορά μετά το 2018.

O Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει στην κατοχή του την μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή των γηπεδούχων και στο 8′ να έχει την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Πινέδα σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, από φάση που ξεκίνησε από λάθος απομάκρυνση του Τσάβες.

Ο Παναιτωλικός δεν κλείστηκε στην άμυνά του. Κυκλοφόρησε την μπάλα, χωρίς όμως να φτάσει κοντά στα καρέ του Στρακόσα. Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ έβρισκε διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων. Ο Πιερό ήταν στενά μαρκαρισμένος.

Με την βροχή να “δυναμώνει”, η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ. Ο Πινέδα προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι και στις δυο πτέρυγες κι έτσι να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στο 25′ ο Πιερό βρήκε με “τακουνάκι” τον Περέιρα και εκείνος βρέθηκε στο έδαφος ενώ εφόρμησε προς τον Τσάβες, με τους “κιτρινόμαυρους” να φωνάζουν για πέναλτι. Διαιτητής και VAR δεν είδαν κάποια παράβαση.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ρίξει λίγο το ρυθμό του αγώνα, αλλά στο 43′ είδε τον Παντελάκη να κάνει σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Ρότα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Παναιτωλικός και ΑΕΚ μπήκαν στο δεύτερο μέρος, έχοντας από μια χαμένη ευκαιρία. Ο Στρακόσα βρήκε λίγο την μπάλα στο 48′ και έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Λομόνακο. Στο 51′ το σουτ του Πινέδα έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ!

Η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της και πλησίασε τα αντίπαλα καρέ. Στο 62′ είχε την μεγαλύτερή της στιγμή για να σκοράρει. Ο Κοϊτά έκανε τη σέντρα – σουτ και ο Πιερό με προβολή από τη μικρή περιοχή δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Με τον χρόνο να περνάει (64′), ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αλλαγές για να “φορτώσει” την ΑΕΚ μεσοεπιθετικά (Λιούμπιτσιτς αντί Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία αντί Ελίασον). Η Ένωση κυκλοφόρησε την μπάλα και είχε κάποια σουτ στην αντίπαλη εστία. Κόντρα στη ροή του αγώνα και με τον Βίντα να είναι εκτός αγωνιστικού χώρου, για να φροντίσει το ιατρικό τιμ μια πληγή που είχε αποκτήσει νωρίτερα, ο Παναιτωλικός έκανε το 1-0! Από ωραίο ανέβασμα του Μαυρία από τα δεξιά, ο Έλληνας μπακ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Μιγκέλ Λουίς με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε τρεις αλλαγές (Άμραμπατ αντί Ρότα, Γκατσίνοβιτς αντί Πινέδα, Χατζισαφί αντί Πήλιου.) Στο 77′ όμως η μπάλα στο σουτ του Μιγκέλ Λουίς -μέσα από την περιοχή- βρήκε στον Κάλενς, άλλαξε πορεία και έξυσε το αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.

Το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με την ΑΕΚ να πιέζει για την ισοφάριση και τον Παναιτωλικό να βρίσκει πολλούς κενούς χώρους, στην άμυνά της. Στο 81′ ο Λιβάι Γκαρσία προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος, αντί να δώσει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε για το 1-1, αλλά στο 88′ είδε τον Στρακόσα να “βγάζει” με το ένα χέρι το σουτ του Μάιντεβαν. Στο 90+3′ η Ένωση φώναξε και πάλι για πέναλτι, για χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πουλικίδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς (έγινε έλεγχος από το VAR, δεν δόθηκε κάτι για την επαφή που έγινε στο χέρι του Λουίς μετά την παρέμβαση του Σιέλη).

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90’+1 Μπακάκης), Νικολάου (59′ Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58′ Ρόα), Ντίας (71′ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71′ Μαϊντεβατς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75′ Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65′ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65′ Γκαρσία), Πινέδα (75′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version