Τρίτη, 20 Αυγ.
29oC Αθήνα

Παναιτωλικός – Λαμία 0-1: Αποβολές, χαμένο πέναλτι, ακυρωμένα γκολ και νίκη των φιλοξενούμενων

Παναιτωλικός – Λαμία 0-1: Αποβολές, χαμένο πέναλτι, ακυρωμένα γκολ και νίκη των φιλοξενούμενων

Ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε από το 13′ με παίκτη λιγότερο, είδε να του ακυρώνονται δυο γκολ ως οφσάιντ, δεν μπόρεσε να σκοράρει με πέναλτι στο 87′ και τελικά “λύγισε” από την Λαμία στο Αγρίνιο (0-1), στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική στη Super League. Αποβολή και για τους φιλοξενούμενους στο 82′.

Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε από τα πρώτα λεπτά την Λαμία και στο 9′ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων με τον Τορεχόν, ένα τέρμα που ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ.

Δυο λεπτά μετά όμως, ο Βλαχομήτρος δέχθηκε σκληρό τάκλιν από τον Σιέλη -που εάν περνούσε, θα έβγαινε σε θέση τετ-α-τετ- με τον ρέφερι να μη δίνει κάρτα. Το VAR κάλεσε τον διαιτητή Πολυχρόνη, που τελικά έδωσε την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, αφήνοντάς τους με δέκα παίκτες για σχεδόν ολόκληρο το ματς.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει επιθετική συμπεριφορά, με τον Κόστιτς να έχει τρεις σημαντικές επεμβάσεις, από το 31′ μέχρι το 33′. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια απίστευτη φάση. Η Λαμία λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ με τον Κόστιτς. Σε έξοδό του, για να προλάβει να διώξει, ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων βρήκε “άσχημα” την μπάλα, δίνοντας της πορεία προς την εστία του (τελικά πέρασε κόρνερ).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να σκοράρει με τον Λομόνακο, με το τέρμα να ακυρώνεται και αυτό για οφσάιντ.

Στην επανάληψη όμως, η Λαμία εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και πλησίασε με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ, χάνοντας ευκαιρίες να σκοράρει. Τελικά, το 0-1 ήρθε στο 65′. Ο Φουρτάδο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ανέστης Βλάχος -από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής- σκόραρε με κεφαλιά, σημειώνοντας το πρώτο του με τη φανέλα της ομάδας της Φθιώτιδας σε επίπεδο Super League.

Ο Παναιτωλικός προχώρησε σε αλλαγές για να γίνει πιο επιθετικός και να φτάσει στην ισοφάριση. Η Λαμία δέχθηκε πίεση και στο 82′ έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες, με τον Γκουίντο -που μπήκε στο ματς στο 46′- να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 87′ οι Αγρινιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Ο διαιτητής Πολυχρόνης έδωσε πέναλτι, για χέρι του Κορνέζου, ο Ντίαζ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84΄ Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (84΄ Λαχούντ), Μπελεβώνης (74΄ Νικολάου), Μπουζούκης (74΄ Κοντούρης), Ντίας, Λομόνακο (69΄ Μάιντεβατς).

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ντεντάκης (46΄ Ραντόνια), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (68΄ Ρινγκ), Αντράντε, Μέκιτς, Αθανασακόπουλος (46΄ Γκουίντο), Νούνιες (68΄ Μπίκοβ), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (84΄ Δοϊρανλής).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις