Site icon NewsIT

Παναθηναϊκός: 53 χρόνια από την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Wembley»

02.06.2024 | 14:31
Παναθηναϊκός: 53 χρόνια από την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Wembley»

Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 53 χρόνια από την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 απέναντι στον στο «Wembley» απέναντι στον Άγιαξ.

Στις 2 Ιουνίου του 1971 ο Παναθηναϊκός με τον Φέρεντς Πούσκας προπονητή, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (νυν Champions League) με το «τριφύλλι» να γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0 από τον Άγιαξ.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ανταγωνιστική, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τον εκπληκτικό «αίαντα», με τους Ολλανδούς να κατακτούν το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα τρόπαια της ιστορίας τους.

Άλλωστε στην εκπληκτική ομάδα του Άγιαξ αγωνιζόταν και ο Γιόχαν Κρόιφ, με το έργο του Παναθηναϊκού να είναι από την αρχή δύσκολο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ 1971

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1971 έπρεπε να περάσουν 53 χρόνια προκειμένου ομάδα από την Ελλάδα να αγωνιστεί ξανά σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Φιορεντίνα στο Conference League και να κατακτά το τρόπαιο.

Οι συνθέσεις

Άγιαξ: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ,Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν, Μπλάνκεμπουργκ (46′), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Φαν Ντάικ.

Παναθηναϊκός:

Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών είναι και η μοναδική ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version