Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 την Φιορεντίνα σε ένα φοβερό ματς στο ΟΑΚΑ και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση από τη φάση των «16» του Conference League, ενόψει της ρεβάνς που θα ακολουθήσει στη Φλωρεντία.
Παρά το τρομερό ξεκίνημά του στο ματς, με δύο γκολ από Σβιντέρσκι και Μαξίμοβιτς, ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στη Φιορεντίνα να “απαντήσει” μέσα σε τρία λεπτά με Μπελτράν και Φατζόλι, με το VAR να αποτρέπει και την ολική ανατροπή για τους “Βιόλα” στο πρώτο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” αντέδρασαν όμως στο δεύτερο μέρος, βρήκαν τρίτο γκολ με τον Τετέ και έχασαν ευκαιρίες για τέταρτο, φθάνοντας τελικά σε μία νίκη που τους φέρνει πιο κοντά στα προημιτελικά του Conference League.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το παιχνίδι
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, αφού ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση στο ματς. Από ωραία ενέργεια του Τζούρισιτς από αριστερά, ο Σφιντέρσκι έκανε φοβερό πλασέ με τη μία από τα όρια της περιοχής για το 1-0 κόντρα στη Φιορεντίνα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η ιταλική ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο στη συνέχεια, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κατάφερε και πάλι να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 19′ ο Τζούρισιτς έκανε και πάλι το σουτ, με τον Τερατσάνο να χάνει την μπάλα από τα χέρια του και τον Μαξίμοβιτς να προλαβαίνει να πλασάρει από κοντά για το 2-0 του “τριφυλλιού”, που έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού “πάγωσαν” όμως γρήγορα, αφού η Φιορεντίνα “απάντησε” αμέσως με τον Μπελτράν να παίρνει την κεφαλιά ένα λεπτό αργότερο και να μειώνει σε 2-1 για την ιταλική ομάδα.
Σαν να μην έφθανε μάλιστα αυτό, οι “Βιόλα” βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 23′. Μετά τη μείωση του σκορ, η άμυνα των “πρασίνων” έδειχνε χαμένη και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν αμέσως για να φέρουν το ματς στα ίσια. Από ωραίο γύρισμα του Γκόσενς από αριστερά, ο Φατζόλι “κεραυνοβόλησε” τον Ντραγκόφσκι για το 2-2 στο παιχνίδι.
Η Φιορεντίνα λίγο έλειψε να πετύχει δε και τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Μορένο με προβολή μετά από κόρνερ και μία πρώτη κεφαλιά στο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα του, υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.
Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 2-2, με τον Παναθηναϊκός να βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας από νωρίς ένα τρίτο γκολ. Οι “πράσινοι” ήταν πιο επιθετικοί από τα πρώτα λεπτά και μετά από μία πρώτη ευκαιρία του Σφιντέρσκι, βρήκε και το τρίτο γκολ στο 55′.
Ο Σιώπης άδειασε υπέροχα δύο αντιπάλους και έδωσε στον Τζούρισιτς από αριστερά, για να κάνει αυτός τέλειο γύρισμα προς τον Τετέ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά από τα όρια της περιοχής, για το 3-2 του Παναθηναϊκού στο ματς.
Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια έδωσε στη συνέχεια μέτρα στη Φιορεντίνα στο γήπεδο, αλλά η ίδια ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Έχασε έτσι και δύο μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ, με τον Σφιντέρσκι να έχει μία κεφαλιά άουτ από κοντά και τον Ουναΐ να βλέπει το καλό σουτ του έξω από την περιοχή να κοντράρεται να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα των “Βιόλα”.
Ο Παναθηναϊκός έφθασε ακόμη πιο κοντά στο 4-2, σε μία φοβερή ενέργεια του κορυφαίου του αγώνα, Φίλιπ Τζούρισιτς, ο οποίος έκανε μαγική ντρίμπλα και άριστο πλασέ στο 84′, αλλά ο Τερατσάνο βρήκε ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του, αποτρέποντας το 4ο γκολ.
Έστω και με το 3-2 όμως, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη στο ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Φιορεντίνα, ενόψει του δεύτερο αγώνα στην έδρα των Ιταλών.
Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Φιορεντίνα
Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας(35′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Αράο, Ίνγκασον, Σιώπης, Μαξίμοβιτς(76′ Τσέριν), Ουναϊ, Τετέ, Τζούρισιτς(92′ Μαντσίνι), Σφιντέρσκι(76′ Ιωαννίδης).
Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Κομούζο, Ρανιέρι, Μορένο, Γκόσενς, Ντοντό, Μανδραγόρα, Ρίτσαρντσον(59′ Κατάλντι), Φαγκιόλι(74′ Παρίσι), Μπελτράν(74′ Γκούντμουντσον), Κιν.