Παρασκευή, 30 Αυγ.
27oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λανς 2-0: Στη League Phase του Conference League το «τριφύλλι» με Πελίστρι, Τετέ και «ήρωα» τον Ντραγκόφσκι

Παναθηναϊκός – Λανς 2-0: Στη League Phase του Conference League το «τριφύλλι» με Πελίστρι, Τετέ και «ήρωα» τον Ντραγκόφσκι
Eurokinissi

Όταν η Λανς είχε το… πάνω χέρι και τις χαμένες ευκαιρίες, ο Ντραγκόφσκι τον κράτησε «ζωντανό», πιάνοντας ακόμα και πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ παράτασης με το γκολ του Πελίστρι, για να έρθει στη συνέχεια ο Τετέ και να τον στείλει στη League Phase του Conference League, κάνοντας το τελικό 2-0 (3-2 το συνολικό σκορ).

Επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά «όλε» στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο την Λανς με 2-0 χάρη στα τέρματα των δύο πιο ακριβών μετεγγραφών του, Τετέ και Πελίστρι και πέρασε στη League Phase του Conference League, ανατρέποντας την ήττα (2-1) που γνώρισε στην Γαλλία!

Τεράστια η συνεισφορά του Ντραγκόφσκι, που… κατέβασε ρολά και έπιασε και πέναλτι.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στο ματς, προσπαθώντας να δημιουργήσει φάση στα καρέ της Λανς, με επιθετικές προσπάθειες από τις πτέρυγες. Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι και Ιωαννίδης κράτησαν την μπάλα κοντά στη μεγάλη περιοχή των Γάλλων.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Λανς δημιούργησε την πρώτη «μεγάλη» φάση του παιχνιδιού, από «στημένη» φάση (9’). Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαΐντ νίκησε κατά κράτος τον Μλαντένοβιτς παίρνοντας την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι -από το ύψος της μικρής περιοχής- για να στείλει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι.

Η Λανς έδειξε ξαφνικά να… ανεβάζει στροφές, πήρε το χώρο του κέντρου για λίγα λεπτά και στο 15΄είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ντραγκόφσκι έκανε το ΟΑΚΑ να πανηγυρίσει. Μετά από όμορφο και γρήγορο συνδυασμό των φιλοξενούμενων, ο Μλαντένοβιτς (έδειξε να έχει αρκετά προβλήματα) ανέτρεψε τον Ντα Κόστα και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Σοτοκά ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας έπεσε σωστά και έδιωξε, κρατώντας το μηδέν.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό του αγώνα και να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά ο Ιωαννίδης ήταν απελπιστικά μόνος μπροστά. Η Λανς δοκίμασε και πάλι τα αντανακλαστικά του Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός πορτιέρε έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ το σουτ του Σαΐντ.

Ειδικά προς το φινάλε του πρώτου μέρους, η Λανς έδειξε ξεκάθαρη υπεροχή, κυκλοφορώντας με ευκολία την μπάλα και ψάχνοντας το καθοριστικό «χτύπημα» στην εστία του Παναθηναϊκού, χωρίς να το βρει, με το 0-0 να μένει στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει πιο επιθετικό πρόσωπο στην επανάληψη, αλλά η Λανς ήταν αυτή που ανάγκασε και πάλι να κάνει σωτήρια επέμβαση (52’), αυτή τη φορά με το ένα πόδι, σε σουτ του Σαΐντ. Πέντε λεπτά μετά, ο Πολωνός πορτιέρε έκανε τεράστια επέμβαση με το ένα χέρι, σε προβολή του Τόμασον.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις στο 61’, βάζοντας στο ματς τους Βαγιαννίδη, Μαξίμοβιτς και Μαντσίνι στις θέσεις των Κώτσιρα, Μπακασέτας και Τσέριν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 1-0 από τον Παναθηναϊκό!

Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο του Μαντσίνι πίσω από τον άξονα και ταχύτατη κόντρα, ο Ιωαννίδης υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, κόπηκε προσωρινά, η μπάλα στρώθηκε στον Πελίστρι, ο οποίος με άψογο πλασέ με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Σαμπά!

Η Λανς προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας… φρέσκα πόδια, ενώ ο Παναθηναϊκός είδε τον Τετέ να έχει ένα καλό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής στο 69’. Λίγο μετά, ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Σένκεφελντ στη θέση του Ίνγκασον, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Η Λανς άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο για την ισοφάριση και τελικά δέχθηκε το 2-0. Σε φάση που πολιόρκησε την περιοχή η Λανς, ο Παναθηναϊκός έβγαλε την ιδανική αντεπίθεση! Ο Μαντσίνι κουβάλησε την μπάλα, την «έσπασε» στον Τετέ κι αυτός με χαμηλό πλασέ «έγραψε» το 2-0!

Οι Γάλλοι άφησαν την άμυνα, βγήκαν στην επίθεση για να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης και στο 90+1’ είδαν τον Ντραγκόφσκι -αρχικά- και τον Μαξίμοβιτς -που έδιωξε πάνω στη γραμμή- να σώζουν το «τριφύλλι». Λίγο μετά, ακολούθησε το λυτρωτικό σφύριγμα της λήξης, που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη μεγάλη πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61′ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον (79′ λ.τ. Σένκεφελντ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (61′ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (61′ Μαντσίνι), Πελίστρι (83′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Λίλο, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Σπόραρ, Λημνιός, Νταμπίζας.

Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί (87′ Ενζολά), Σαρ (71′ Χαϊνταρά), Κουσάνοφ, Φρανκόφσκι, Τόμασον, Περέιρα (66′ Φουλγκινί), Ντιούφ, Μασάδο (71′ Τσάβες), Σοτοκά, Σαΐντ (67′ Λασκαρί).

Έμειναν στον πάγκο: Πέτριτς, Κόφι, Αγκιλάρ, Ογεντιράν, Μεντί, Πουιγί, Γκανιού.

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία).

Βοηθοί: Ντιέγκο Μπαρμπέρο, Μιγκέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία).

4ος διαιτητής: Θέσαρ Σότο Γκράντο (Ισπανία).

VAR: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (Ισπανία).

AVAR: Αλεχάντρο Μουνίθ Ρουίθ (Ισπανία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις