Δευτέρα, 26 Αυγ.
29oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: O Σπόραρ με γκολ στις καθυστερήσεις λύτρωσε το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: O Σπόραρ με γκολ στις καθυστερήσεις λύτρωσε το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την εικόνα του απέναντι στον Λεβαδειακό και χάρη σε ένα γκολ του Σπόραρ στο 90+6΄κατάφερε να κερδίσει τους Βοιωτούς στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Πρώτη νίκη για το «τριφύλλι» στη φετινή σεζόν.

Σε ένα αγώνα που δεν κατάφερε να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός ενάντια στον ψυχωμένο Λεβαδειακό, με τους «πράσινους» να κερδίζουν χάρη σε ένα γκολ του Σπόραρ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον κόσμο των γηπεδούχων να γιουχάρει έντονα μετά το τελικό σφύριγμα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και μάλιστα ο Λεβαδειακός μόλις στο 1ο γκολ είχε δοκάρι, με τον Γιαννιώτα να μην καταφέρνει να χριστεί σκόρερ.

Το «τριφύλλι» που είχε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Λανς, έδειξε να είναι εκτός ρυθμού, με τους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Αλόνσο να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Λεβαδειακού, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του 45λεπτου. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Λεβαδειακό μάλιστα να σκοράρει στο 54΄, ωστόσο το γκολ των φιλοξενούμενων δεν μέτρησε ποτέ.

Ο Γιαννιώτας με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι μετά από γύρισμα του Όζμπολτ, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε καθώς ο τελευταίος ήταν οριακά εκτεθειμένος την ώρα της πάσας, όπως επιβεβαίωσε και το VAR.

Ο Αλόνσο θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο γήπεδο τους Τετέ, Σπόραρ και Τζούρισιτς, οι οποίοι αντικατέστησαν τους Μαντσίνι, Μπακασέτα και Πελίστρι, με την διάταξη του «τριφυλλιού» από 4-2-3-1 να γίνεται 4-4-2.

Σταδιακά ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο το γκολ αγνοούταν και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι, ο Σπόραρ από μηχανής θεός σκόραρε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε στους γηπεδούχους το τρίποντο.

Από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Τετέ έπιασε κεφαλιά την οποία «έβγαλε» ο Γκροφ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι ο επερχόμενος Σπόραρ έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε έξαλλούς πανηγυρισμούς.

Παρότι σκόραρε, ο Σλοβένος δεν πανηγύρισε το γκολ του, με το φινάλε του αγώνα να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή, σε ένα παιχνίδι που ο Ντιέγκο Αλόνσο πρέπει να προβληματιστεί για την εικόνα που είχαν οι ποδοσφαιριστές του. Πλέον οι γηπεδούχοι με αυτή τους τη νίκη έφτασαν τους 3 πόντους στο πρωτάθλημα και επικεντρώνονται στη ρεβάνς απέναντι στη Λανς για τα πλέι οφ του Conference League. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (71’ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76’ Αράο), Μπακασέτας (59’ Σπόραρ), Πελίστρι (59’ Τετέ), Μαντσίνι (60’ Τζούριτσιτς), Γερεμέγεφ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Κάσσος, Παπαδόπουλος, Τσάπρας, Βήχος, Κωστή (60’ Λαμαράνα), Πλέγας (77’ Μεχία), Μπάλτσι, Πεντρόσο (77’ Ρόμο), Γιαννιώτας (82’ λ.τρ. Γιοκέ), Όζμπολτ (60’ Συμελίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις