Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μπότεφ 2-1: Έπαιξε με τη «φωτιά» στο ΟΑΚΑ αλλά πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Βουλγαρία

Παναθηναϊκός – Μπότεφ 2-1: Έπαιξε με τη «φωτιά» στο ΟΑΚΑ αλλά πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Βουλγαρία
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε της Μπότεφ 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά όταν έχασε την “σοβαρότητά” του κινδύνεψε να χάσει και τη νίκη. Οι “πράσινοι” νίκησαν τελικά με 2-1, με τον διαιτητή να ακυρώνει πέναλτι υπέρ τους στο 83′ με onfield review. Στη ρεβάνς της Βουλγαρίας θα κριθεί η πρόκριση στον 3ο γύρο του Europa League, με το “τριφύλλι” να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα.

Πήρε τη νίκη χωρίς “καθαρό” σκορ, κάτι που κάνει πιο δύσκολη τη ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, και θα χρειαστεί να… προσπαθήσει λίγο παραπάνω στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, για να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο του Europa League. Θυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση -εάν όλα κυλήσουν ομαλά- το “τριφύλλι” θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ ή την Βοϊβοντίνα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε με το “καλημέρα” τα ηνία του αγώνα και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 8′. Μετά από απομάκρυνση των αμυντικών της Μπότεφ, ο Γεντβάι γέμισε με τη μια, ο Γερεμέγεφ κατέβασε εντός περιοχής, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Ταμ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Πέντε λεπτά μετά, ο Μαντσίνι γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων, εκεί όπου ο επερχόμενος Γερεμέγεφ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Γενικά, ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ κινητικός από τη δεξιά του πτέρυγα, με τον Σουηδό επιθετικό να είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση των “πρασίνων”.

Η Μπότεφ άργησε πολύ να περάσει με αξιώσεις το χώρο του κέντρου, δεχόμενη φάσεις από τους γηπεδούχους. Είχε κάποιες επικίνδυνα “μπασίματα” από τη δεξιά πτέρυγα, ενώ στο 36′ ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μλαντένοβις στον Ακέρε. Στο επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” το γκολ. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βαγιαννίδη από δεξιά και γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Βιλένα που πλάσαρε αλλά ο Ταμ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας φτάσει στο 2-0. Στο 43′ οι “πράσινοι” έκλεψαν την μπάλα, ο Τζούριτσιτς την πήρε, “πάτησε” στην αντίπαλη περιοχή και ο Ταμ τον πάτησε και τον ανέτρεψε. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιγκόνεν.

Ο Παναθηναϊκός είχε το.. πάνω χέρι και στην επανάληψη. Στο 53′ μάλιστα, ο Βαγιαννίδης σούταρε με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή -και από θέση δεξιά- αλλά ο Ικόνεν με τη βοήθεια του Κοντέ έδιωξαν σε κόρνερ. Από μια “στατική” φάση στο 56′, η Μπότεφ πλησίασε στο γκολ. Κοντά στο γκολ η Μπότεφ. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπαλογιάννη, ο Γερεμέγεφ έστειλε την μπάλα πάνω στον Γεντβάι και αυτή κατέληξε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Τρία λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ με τον Τζούριτσιτς, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Γερεμέγεφ ήταν ο εκτεθειμένος της φάσης καθώς το πρώτο πλασέ του Σέρβου κόντραρε στον σε αυτόν και επηρέασε τη φάση. Στο 60′ ο Ετό των φιλοξενούμενων γλίτωσε την αποβολή -για δεύτερη κίτρινη κάρτα- και ελάχιστα μετά έγινε αλλαγή.

Ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε σε τρίτο γκολ και κόντρα στη ροή του αγώνα το “πλήρωσε”. Στο 71′ και μετά από λάθος του Βιλένα, ο Σέκουλιτς μπήκε στην περιοχή και τη γύρισε στον Κορόσεκ, ο οποίος προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα.

Η Μπότεφ έδειχνε να παίρνει θάρρος, κάτι που φάνηκε στις κινήσεις των παικτών. Ο Παναθηναϊκός όμως λίγο έλειψε να κάνει το 3-1. Στο 77′ ο Τζούριτσιτς έπιασε υπέροχο πλασέ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 83΄είχαμε τη φάση που έκρινε τη νίκη του Παναθηναϊκού. Μετά από τραγική ασυνεννοησία Σένκεφελντ και Γεντβάι (έχασαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου) ο Ουκάκι έφυγε απέναντι στον Ντραγκόφσκι και έπεσε μέσα στην μεγάλη περιοχή, τη στιγμή που ο Πολωνός προσπάθησε να επέμβει.

Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και ο Φούξμαν ακύρωσε το πέναλτι, βλέποντας ότι ο παίκτης των φιλοξενούμενων έπεσε χωρίς να έχει επαφή με τον πορτιέρε των “πρασίνων”.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις