Σάββατο, 20 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20.30): Αγώνας που κρίνει και… πλεονέκτημα έδρας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Πριν συμπληρωθούν καλά καλά δυο εβδομάδες από την πρώτη τους φετινή μάχη για το Κύπελλο, Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός κοντράρονται για δεύτερη φορά μέσα σε 11 ημέρες, τώρα για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League (20.30, NOVASPORTS 2 και NewsIt) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Δεν αποκλείεται απόψε να κριθεί το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα επικράτησαν οι “πράσινοι” και απέκλεισαν τον Ολυμπιακό και αμφότεροι μετρούν από μία νίκη στην πρώτη αγωνιστικής της Basket League. Αλλά ο Ολυμπιακός επικράτησε της Τσεντεβίτα, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην έδρα της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Το “τριφύλλι” ναι μεν έχει πρόβλημα με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος θα είναι στην αποστολή, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” είναι έτοιμοι, αλλά ερωτηματικό αποτελεί ο Οθέλο Χάντερ που παραμένει αμφίβολος.

Αυτό το παιχνίδι είναι το 61ο στην ιστορία των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (1992 και μετά) με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και οι γηπεδούχοι μετρούν 48 νίκες έναντι 10 του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως έχει νικήσει στις τελευταίες δύο… εξόδους του στο ΟΑΚΑ.

Η νίκη με 86-55 είαι η μεγαλύτερη σε διαφορά πόντων που έχει πετύχει το “τριφύλλι”  (2004/05), ενώ σε σύνολο 215 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (ανεξαρτήτου έδρας) οι «πράσινοι» έχουν 121 νίκες και οι «ερυθρόλευκοι» 94.

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Κορομηλάς και Παναγιώτου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε