Κυριακή, 6 Οκτ.
25oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα περσινά τους clasico και η παράδοση στα ντέρμπι των δυο ομάδων

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα περσινά τους clasico και η παράδοση στα ντέρμπι των δυο ομάδων
Eurokinissi

Η Super League εστιάζει στη… μητέρα των μαχών, στο μεγάλο Clasico του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είναι το πολυαναμενόμενο ματς της ημέρας στη Super League. Ένα ντέρμπι που μπορεί να ανεβάσει τους “ερυθρόλευκους” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα να δώσει ισχυρό “χτύπημα” στους “πράσινους”, σε περίπτωση νίκης των Πειραιωτών.

Ένα Clasico που μπορεί να “κόψει” το δρόμο του Ολυμπιακού και παράλληλα να δώσει “ανάσα” και χρόνο στο “τριφύλλι” και στον Ντιέγκο Αλόνσο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην όγδοη θέση με οκτώ βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς.

Σε 70 ματς των δυο ομάδων με γηπεδούχους τους “πράσινους”, το “τριφύλλι” μετράει 22 νίκες και οι “ερυθρόλευκοι” 19. Επίσης, 29 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ είναι 72-71 υπέρ του Ολυμπιακού.

Την περασμένη σεζόν, οι δυο ομάδες έδωσαν συνολικά έξι ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να έχει το… πάνω χέρι (τρεις νίκες -με τη μια στο ματς που διεκόπη λόγω της κροτίδας που έπεσε κοντά στον Χουάνκαρ- και τρεις ισοπαλίες, αλλά η μια έφερε στη συνέχεια πρόκριση των πρασίνων στα πέναλτι, για το Κύπελλο). Στην έδρα του, το “τριφύλλι” είχε δυο ισοπαλίες και μια νίκη.

Η προαναγγελία της Super League για το ντέρμπι, δίνει σημαντικά στοιχεία:

“Οι δύο ομάδες την περσινή περίοδο βρέθηκαν αντιμέτωπες έξι φορές, αφού υπήρξε μεταξύ τους κόντρα και για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου οι Πράσινοι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι.

Για τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος υπήρξαν τρεις νίκες του Παναθηναϊκού – η μια με τη διακοπή της αναμέτρησης στο στάδιο Καραϊσκάκης – και μια ισοπαλία στην τελευταία χρονικά κόντρα τους που ήταν για την 10η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί μόνο σε μια από τις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα έδρας για το πρωτάθλημα. Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια υπάρχουν τρεις ισοπαλίες, έξι νίκες των Πρασίνων και μια των Ερυθρολεύκων.

Η ισοπαλία είναι ο νικητής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 70 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι στα 2.04 γκολ.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 14 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική/Super League ήταν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στις 14 Φεβρουαρίου 1960 και τελείωσε 0-0. Οι Πράσινοι δεν ηττήθηκαν στην έδρα τους στα επτά πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το καλύτερο τους σερί.

Οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έχουν διατηρήσει το αήττητο σε εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για οκτώ διαδοχικά ματς, από τις 1 Νοεμβρίου 1980 έως και τις 6 Νοεμβρίου 1988 που ηττήθηκαν με 2-1. Σε αυτά τα οκτώ ματς υπήρξαν πέντε ισοπαλίες και τεις νίκες του Ολυμπιακού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

70 ΑΓΩΝΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

29 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 71-72”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις