Κυριακή, 6 Οκτ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα «ρέστα» του «τριφυλλιού» και η ευκαιρία των Πειραιωτών στο μεγάλο ντέρμπι

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα «ρέστα» του «τριφυλλιού» και η ευκαιρία των Πειραιωτών στο μεγάλο ντέρμπι
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι “αιωνίων” που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League (20:30, Newsit.gr, Cosmote Sport 1).

Τα… φώτα στο ΟΑΚΑ. Λίγες ημέρες έπειτα από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία.

Κι αυτό καθώς οι «πράσινοι» αφενός είναι στο -5 από τον αντίπαλό τους, αφετέρου επειδή έμειναν στο 1-1 με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για το UEFA Conference League και, τρίτον, επειδή οι «ερυθρόλευκοι» θριάμβευσαν με 3-0 επί της Μπράγκα στον Πειραιά για το Europa League, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ψυχολογία τους.

Σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», πάντως, ίσως όλα αυτά μπαίνουν στο περιθώριο, όπως και η πίεση που υπάρχει στο πρόσωπο του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε πολύ να φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα στον “αιώνιό” του αντίπαλο, με νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ και παράλληλα να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς της Εθνικής στο Nations League/

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν θα έχει στη διάθεση του μόνο τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ενώ σημαντική είναι η επιστροφή του Φίλιπ Μαξ σε αποστολή για ματς πρωταθλήματος.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα στερηθεί τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες του Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπράγκα και τέθηκε νοκ άουτ για το σημερινό παιχνίδι, ενώ εκτός θα είναι και ο Γουίλιαν που αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Οι πιθανές ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Nτραγκόφσκι – Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Αράο, Ουναΐ, Τσέριν – Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδης

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Tζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Μουζακίτης – Μαρτίνς, Μασούρα, Βέλντε-Ελ Κααμπί

Οι διαιτητές της αναμέτρησης:

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ

Bοηθοί: Ζάιντελ, Φόλτιν

4ος διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας Τσιάρας,

VAR: Mπέντζαμιν Κόρτους,

Παρατηρητής: Στεφάν Λανουά

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις