Site icon NewsIT

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πιο πιθανό και πιεσμένο πρόγραμμα των τελικών της Basket League

28.05.2024 | 09:27
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πιο πιθανό και πιεσμένο πρόγραμμα των τελικών της Basket League

EUROLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμένεται να είναι για μια ακόμα χρονιά το ζευγάρι των τελικών της Basket League. Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για την έναρξη της σειράς, που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Ελλάδας στο μπάσκετ, προκειμένου να τελειώσει το πρωτάθλημα 14 Ιουνίου.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Final Four της Euroleague, με το “τριφύλλι” να… ράβει στη φανέλα του το 7ο “αστέρι” και τους Πειραιώτες να κατακτούν την τρίτη θέση. Οι “αιώνιοι” επιστρέφουν στην… ελληνική πραγματικότητα, για να δώσουν “μάχη” για τον τελευταίο στόχο της σεζόν, την κατάκτηση της Basket League.

Παναθηναϊκός – Άρης και Ολυμπιακός – Περιστέρι αποτελούν τα ζευγάρια των ημιτελικών της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγώνων για τις δύο σειρές (η πρόκριση κρίνεται στις δυο νίκες).

1η αγωνιστική

Ολυμπιακός – Περιστέρι 30/5 στις 20:15

Παναθηναϊκός – Άρης 31/5 στις 20:00

2η αγωνιστική

Περιστέρι – Ολυμπιακός 1/6 στις 17:15

Άρης – Παναθηναϊκός 2/6 στις 16:45

Οι “αιώνιοι” μπαίνουν στη μάχη των ημιτελικών, αφού η Basket League πρέπει να ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου. Η προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά τoυ ΣΕΦ αρχίζει στις 17/6 και ο προπονητής τς Γαλανόλευκης, Βασίλης Σπανούλης θέλει οι διεθνείς να ξεκουραστούν έστω τρεις μέρες. Αυτό σημαίνει πως οι τελικοί της Α1 θα ξεκινήσουν άμεσα.

Σχετικά με το πρόγραμμα των τελικών, δύο είναι τα “σενάρια”: Αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός “καθαρίσουν” με δύο νίκες μέχρι την Κυριακή, οι τελικοί, τότε θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5/6 και τα ματς για τις θέσεις 3-4 μία ημέρα πριν, την Τρίτη.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα των τελικών να πάει κάπως έτσι: 5/6, 8/6, 10/6, 12/6, 14/6!

Αν, όμως, χρειαστεί τρίτο ματς σε μία από τις δύο σειρές των ημιτελικών ή και στις δύο, θα πάει κάπως έτσι: 6/6, 8/6, 10/6, 12/6, 14/6! Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα κληθούν να παίξουν χωρίς ανάσα για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version