Τετάρτη, 26 Ιουν.
30oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Σενάριο για τον Όστιν Γουάιλι

Παναθηναϊκός: Σενάριο για τον Όστιν Γουάιλι

Ο Παναθηναϊκός αναζητάει στην αγορά τον σέντερ που θα αντικαταστήσει τον Μπαλτσερόφσκι και θα πλαισιώσει τον Ματίας Λεσόρ στη θέση “5”.

Σύμφωνα με το Basketnews, ο Παναθηναϊκός εξετάζει μεταξύ άλλων και την περίπτωση του Όστιν Γουάιλι. Ο 25χρονος Αμερικανός ψηλός έχει συμβόλαιο με την τουρκική Τόφας, αλλά σε αυτό περιλαμβάνεται buy out για ομάδα της Euroleague.

Πρόκειται για έναν αθλητικό ψηλό (2.08μ.) με άνοιγμα χεριών 2,26μ. που διακρίνεται για την ικανότητα του στα ριμπάουντ και στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Τη φετινή σεζόν, ο Γουάιλι μέτρησε 11,7 πόντους (68,2% στα δίποντα, 67,1% στις βολές), 8,4 ριμπάουντ και 2 τάπες με 17,8 στην αξιολόγηση σε 23,6 λεπτά κατά μέσο όρο στο Basketball Champions League.

Αναδείχθηκε MVP του τουρκικού πρωταθλήματος, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League, ενώ ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ στην Τουρκία και το BCL.

Ο Γουάιλι είναι απόφοιτος του Auburn, δεν έγινε ντραφτ, ενώ έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη σε Λούντβιγκσμπουργκ, Τρίερ και Νεπτούνας.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος των «μικρών» ομάδων των ΗΠΑ, παίζοντας μαζί με τους Κόλιν Σέξτον, Τζάρεν Τζάκσον, Ιμάνιουελ Κουίκλι, Γκάρι Τρεντ και Γουέντελ Κάρτερ που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ.

Να σημειωθεί ότι για τον Γουάιλι υπάρχει ενδιαφέρον από Παρί, Μονακό και Μακάμπι, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα σεζόν θα τον βρει πιθανότατα στην Euroleague.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις