Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Στραματσόνι: “Κάνω σκέψεις για τη θέση του τερματοφύλακα”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Το νέο τραγικό λάθος του Λουκ Στιλ πιθανότατα θα τον στείλει στον… πάγκο του Παναθηναϊκου, στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο προπονητής της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι.

“Το λάθος που έκανε άλλαξε το παιχνίδι και δυστυχώς τα λάθη των τερματοφυλάκων αλλάζουν τα αποτελέσματα. Όμως με τα λάθη των επιθετικών το αποτέλεσμα μένει το ίδιο, άρα έχει μεγαλύτερη σημασία. Ασφαλώς ένας προπονητής προσπαθεί να επιλέξει την καλύτερη ενδεκάδα και για το παιχνίδι της Κυριακής θα σκεφτώ την καλύτερη ενδεκάδα και για τη θέση του τερματοφύλακα “, είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός σε δηλώσεις του στη NOVA.

Μάλιστα, ο Στραματσόνι ανέφερε πως θα αγωνιστεί βασικός κόντρα στον πανιώνιο, ενώ μίλησε και για την πίκρα στον κόσμο των “πρασίνων” μετά και την ήττα από τον Άγιαξ.

Τα χαρακτηριστικά σημεία των δηλώσεων του Στιλ…

-Εάν εκτιμά ότι μπορεί να αλλάξει το κλίμα με νίκη στη Νέα Σμύρνη:
“Ασφαλώς. Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε τρία ματς, σε τρεις αγώνες υψηλού επιπέδου. Ξέραμε πριν το ματς με τον Αγιαξ, παρότι δείξαμε σεβασμό στον αντίπαλό μας και στην ευρωπαϊκή μας, ότι το ματς με τον Πανιώνιο είναι «το σημαντικό». Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο, είμαι σίγουρος ότι εάν παίξουμε με το πνεύμα του πρώτου ημιχρόνου μπορούμε να νικήσουμε”.

-Εάν ο Μπεργκ θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί με τον Πανιώνιο:

“Αυτό είναι τι πλάνο μας. Ηρθε μαζί μας στο Αμστερνταμ με σκοπό να βρίσκεται στον πάγκο, αλλά μετά την τελευταία μας προπόνηση και τη μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, συζητήσαμε μαζί του, με το γιατρό και τους φυσικοθεραπευτές και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο της χρησιμοποίησής του ως αλλαγή. Μετά το ματς με τον Αγιαξ προπονήθηκε κανονικά και το πλάνο μας είναι να αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό την Κυριακή.

Αν και για μένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, η ύπαρξη στην ομάδα του Μπεργκ και του Λέτο αλλάζει την ποιότητά μας στην επιθετική γραμμή. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τουλάχιστον τον ένα από τους δύο”.

-Εάν θέλει να πει κάτι προς τον κόσμο που έδωσε εντυπωσιακό «παρών» στο Αμστερνταμ:

“Καταλαβαίνουμε τη στεναχώρια του κόσμου μας. Πριν το ματς είχα την πεποίθηση ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το ρυθμό και το επίπεδο του αγώνα και πίεσα τους παίκτες μου ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Στο πρώτο ημίχρονο το έδειξαν ότι μπορούν, αλλά συνολικά ο Αγιαξ ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη με την εμφάνιση που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Θέλω να πω εδώ ότι από την πλευρά μας είναι καλό που επιστρέψαμε φέτος στους ομίλους της Ευρώπης και δείξαμε σε κάποια παιχνίδια, όπως με τη Θέλτα, τη Σταντάρ και στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τον Άγιαξ, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Ομως από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουμε ως σύλλογος ότι χρειαζόμαστε ακόμα… κάτι παραπάνω ακόμα για να ανταγωνιστούμε το επίπεδο αυτών των ομάδων. Αυτή είναι μια ειλικρινής ανάλυση γιατί οι καταστάσεις στην Ευρώπη κρίνονται στις λεπτομέρειες”…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε