Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Φετινό ρεκόρ για Ελίνα Τζένγκο, συναρπαστικός τελικός στη σφυροβολία ανδρών

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Φετινό ρεκόρ για Ελίνα Τζένγκο, συναρπαστικός τελικός στη σφυροβολία ανδρών

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου η Ελίνα Τζένκο πέτυχε φετινό ρεκόρ, ενώ μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα στη σφυροβολία ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατάφερε να αναδειχθεί νικητής.

Οι ρίψεις για μία ακόμη φορά βρέθηκαν στο επίκεντρο με τη σφυροβολία να επιβεβαιώνει τη δυναμική της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, στο Βόλο.

Ο Φραντζεσκάκης σταμάτησε το σερί του Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία, η Ελίνα Τζένγκο πέτυχε μεγάλη βολή στον ακοντισμό, ο Οδυσσέας Μουζενίδης υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία και ο Γιάννης Ντέτσικας πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ στα 400 μέτρα.

Σφυροβολία ανδρών
Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν και η σφύρα των ανδρών ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών. Συνολικά εννέα αθλητές πέτυχαν βολές πάνω από τα 70,00 μ. και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να αναδεικνύεται νικητής με 76,86 μ. στην τελευταία του βολή. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ηγούνταν με 75,13 μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια πέτυχε 74,98 μ. στη δεύτερη προσπάθεια και συνέχισε με 74,92 μ., 74,96 μ., άκυρη και το 76,86 μέτρα. Ο αγώνας ήταν εξαρχής συναρπαστικός, αφού μετείχαν σε αυτό σφυροβόλοι ικανοί για μεγάλες προσπάθειες. Ο Αναστασάκης ξεκίνησε με 74,25 μ. και έπειτα πέτυχε 74,13 μ., 75,13 μ., 74,67 μ., άκυρο και άφησε την τελευταία του βολή. Οι δύο αθλητές έδειξαν την κατάλληλη στιγμή της σεζόν να βρίσκουν το ρυθμό τους, αφού σε περίπου ένα μήνα θα βρίσκονται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) κατέλαβε την τρίτη θέση με 74,06 μ. και πλέον θα αναμένει την 7η Ιουλίου για να δει αν θα είναι εντός πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με 73,77 μ. και κατάλαβε την τέταρτη θέση, ενώ ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) ήταν πέμπτος με 72,63 μέτρα. Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου του σημερινού τελικού είναι πως ο Ορέστης Ντουσάκης με βολή στα 70,08 μ. δεν πραγματοποίησε έξι βολές, αφού ήταν ένατος.

Aκοντισμός Γυναικών
Η Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) λίγες ημέρες από την κατάκτηση της έκτης θέσης στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης πέτυχε μιας σπουδαία επίδοση. Η αθλήτρια αναδείχθηκε για πέμπτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος με βολή στα 61,71 μ., επίδοση που ειναι φετινό της ρεκόρ και της δημιουργεί προσδοκίες για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 57,07 μ. και πέτυχε διαδοχικά 56,83 μ., 58,79 μ., 61,71 μ. και ήταν άκυρη στις δύο τελευταίες βολές. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ) με 51,54 μ. και το χάλκινο η Θεοδώρα Αραμπατζή με 51,37 μέτρα.

Σφαίρα ανδρών
Δύο βολές πάνω από τα 19 μέτρα (19.19 και 19.17) έβγαλε ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) και επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας σφαιροβόλος των τελευταίων ετών.
Με φετινό ρεκόρ, 18.32 τον ακολούθησε ο Ιάσων Μαχαίρας (ΟΣΦΠ) και τρίτος ο Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 18.18, ενώ ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) έμεινε τέταρτος με 18.08.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον 18χρονο Δημήτρη Αντωνάτο (ΓΕ Κεφαλληνίας) με 16.74.

400 μ. ανδρών
Στο… τσακ έχασε το ατομικό ρεκόρ Γιάννης Ντέτσικας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), καθώς τερμάτισε σε 46.93, ένα εκατοστό μακριά από την καλύτερη επίδοσή της καριέρας του. Μάχη για τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο με τον Πέτρο Κεχιόπουλο (ΑΟΠΦ) να πετυχαίνει 47.97 (.961), τον Γιάννη Σιμόνι (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) τον ίδιο χρόνο, αλλά 0.970 στα χιλιοστά και τον Ιάσωνα Κονιαρή 48.03 (ΑΣ Αναγέννηση Κονιαρή).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις