Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Άρης: “Κιτρινόμαυρο” το επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Άρης απέδειξε για ακόμα μία φορά πως φέτος είναι το αφεντικό της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πέρασε από την Πυλαία, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 77-69, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη των “κιτρινόμαυρων” επί των “απρόμαυρων”, οι οποίοι έκαναν ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ορισμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ, πάντως, δεν άντεξαν την ήττα από τον “αιώνιο” αντίπαλο, πετώντας αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού, όταν και ο Άρης είχε εξασφαλίσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ένα αντικείμενο χτύπησε, μάλιστα, στο πρόσωπο έναν άνθρωπο της γραμματείας, χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά. Οι διαιτητές και η ομάδα του Άρη αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 76-69 υπέρ των “κιτρινόμαυρων”. Υπήρξε μία μικρή διακοπή, με το παιχνίδι να ξεκινάει μετά από λίγα λεπτά και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο διπλό.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 39-33. Οι “απρόμαυροι” ξέφυγαν ακόμα και με 10 πόντους (45-35 στο 24′), ωστόσο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης φορτώθηκε με φάουλ, με αποτέλεσμα να καθίσει στον πάγκο.

Η έξοδος του Έλληνα σέντερ από το παρκέ άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Άρης κυριάρχησε στο παρκέ και κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 58-56. Οι “κιτρινόμαυροι”, με την ψυχολογία στα ύψη από τη μεγάλη ανατροπή, ευστόχησαν σε μεγάλα τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να αλώσουν την Πυλαία.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Μητσόπουλος – Σιμητόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 11 (1), Λιάπης, Βασιλειάδης 15 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 16 (1).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ουάιτ 13 (1), Ουότερς 17 (1), Ζάρας 4, Χάγκινς 8, Κοέν 4, Μούρτος 4, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 19 (3).

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε