Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα 3-2: Πρώτο βήμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό του Champions League

ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα 3-2: Πρώτο βήμα πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό του Champions League

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2 στην Τούμπα, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου περιμένει η Μάλμε.

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, έδωσε αρκετά δικαιώματα στην κατώτερη Μπόρατς Μπάνια Λούκα και της επέτρεψε να ελπίζει ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Το θετικό για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ότι κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης, βρίσκοντας τρία γκολ από τους δύο αμυντικούς του. Δύο τέρματα πέτυχε ο Κουλιεράκης, ο οποίος έκανε κι ένα γκολ δώρο στους Βόσνιους, ενώ τη νίκη στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Εκόνγκ. Όλα τα γκολ των γηπεδούχων μπήκαν με το κεφάλι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε επιπόλαιη, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας με τους Βόσνιους φάνηκε, αφού ακόμα και με μία μέτρια εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ.

Ο αγώνας

Στην πρώτη, ουσιαστική, ευκαιρία του, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Κουλιεράκη. Ο 20χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα στο 17ο, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουλιεράκης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε φάση επίθεσης των Βόσνιων. Ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σουτ της Μπόρατς, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπεσε με τα χέρια πάνω στον τερματοφύλακά του, με συνέπεια, με την υπόδειξη του VAR, να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Ερέρα βρέθηκε στα έντεκα βήματα, απέναντι στον Κοτάρκι, στο 22′ και έκανε το 1-1.

Ο «Δικέφαλος» πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ στο 39′. Η φάση ξεκίνησε με κλέψιμο του Τάισον, η μπάλα κατέληξε στον Οζντόεφ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Σισκόφσκι. Ο Κουλιεράκης, όμως, πήρε το “ριμπάουντ” και με κεφαλιά, «έγραψε» το 2-1.

Στο 44′ ο Οζντόεφ καθυστέρησε από το ύψος του πέναλτι και δεν μπόρεσε να τριπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με αντεπίθεση, η Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των «ασπρόμαυρων» και στο 45’+3 ο Κουλάσιν ισοφάρισε σε 2-2.

Δυναμικά επέστρεψε ο ΠΑΟΚ για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης και στο 51′ έγινε και πάλι «αφεντικό» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εκόνγκ «έπιασε» την κεφαλιά και «έγραψε» το 3-2.

Στο 77′ μόνος σε κενή εστία, ο Σαμάτα δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Κουλάσιν έδιωξε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (69′ Καμαρά), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (69′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (69′ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ: Σισκόβσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μάιερς, Κβρζιτς, Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις