Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Νίκη με «μέταλλο» πρωταθλητή στην πρεμιέρα της Super League για τους Θεσσαλονικείς

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Νίκη με «μέταλλο» πρωταθλητή στην πρεμιέρα της Super League για τους Θεσσαλονικείς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δείξει… μέταλλο πρωταθλητή από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν 2024-25 στη Super League, αφού πήρε δύσκολα τη νίκη με 3-2 επί του Πανσερραϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Σε ένα “τρελό” πρώτο ημίχρονο με δύο πέναλτι και δύο δοκάρια, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει από γκολ του Μπετανκόρ στο 31′, αλλά ισοφάρισε με τον Σβαμπ στο 35′ και ο Οζντόεφ έφερε… τούμπα το ματς πριν το ημίχρονο. Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε όμως ξανά στο 49′ με τον Σάλαζαρ και οι Θεσσαλονικείς έπρεπε να βρουν ένα δεύτερο πέναλτι με τον Σβαμπ στο 61′ για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και τελικά το νικηφόρο αποτέλεσμα στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε έτσι με το… δεξί τη σεζόν στην Τούμπα, αλλά και την προσπάθεια “υπεράσπισης” του τίτλου του στη Super League.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Κωνσταντέλια στο 5′ που απέκρουσε ο Γκουγκεσασβίλι και τον Πανσερραϊκό να “απαντάει” με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς και επέμβαση του Τσιφτσή στη γωνία του.

Στη συνέχεια ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Χατζηστραβού χάλασε το ρυθμό του αγώνα, αλλά στο 30′ ο Σάλαζαρ κέρδισε πέναλτι από τον Βιεϊρίνια και έβαλε ξανά… φωτιά στο ματς. 

Ο Μπετανκόρ έκανε το 1-0 για τον Πανσερραϊκό και “πάγωσε” την Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση με τον ίδιο τρόπο. Ο Κεντζιόρα ανετράπη σε κόρνερ των γηπεδούχων και ο Σβαμπ ισοφάρισε σε 1-1 στο 35′.

Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες και δύο δοκάρια για τις δύο ομάδες με Τσάλοφ και Τομάς, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε πρώτος και ένα δεύτερο γκολ, με τον Οζντόεφ να σουτάρει από κοντά μετά από νέο κόρνερ, για το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η ανατροπή του σκορ από τους Θεσσαλονικείς δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος και μάλιστα ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει ξανά στο 49′ με τον Σάλαζαρ να κάνει φοβερή ενέργεια από αριστερά και να πλασάρει άψογα για το 2-2 στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ “πίεσε” στη συνέχεια και είχε δοκάρι με τον Σοάρες πριν βρει τελικά από νέο πέναλτι το τρίτο γκολ. Το VAR υπέδειξε ένα πάτημα στον Τσάλοφ στην περιοχή και ο Σβαμπ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ από τα 11 βήματα για το 3-2 στην αναμέτρηση.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε στη συνέχεια να φθάσει σε μία τρίτη ισοφάριση, αλλά είχε μόνο μία καλή φάση με άστοχο σουτ του Τομάς μέχρι το φινάλε του αγώνα, επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν 2024-25 και να κάνει πρεμιέρα με θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας, Πεταυράκης, Στάικος, Λιάσος, Σαλαζάρ, Τομάς, Χατζηστραβός (14′ Μασκανάκης), Μπετανκόρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις