Παρασκευή, 23 Αυγ.
30oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς 4-0: Βήμα πρόκρισης στη League Phase του Europa League

ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς 4-0: Βήμα πρόκρισης στη League Phase του Europa League
Reuters

Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στη League Phase του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε εντός έδρας της Σάμροκ Ρόβερς με 4-0, έχοντας μπροστά του τον επαναληπτικό στην Ιρλανδία. Με αυτογκόλ άνοιξαν το σκορ οι Θεσσαλονικείς. Αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος με παίκτη παραπάνω. Κωνσταντέλιας και Τάισον οι κορυφαίοι. Έχασε πέναλτι ο Τσάλοφ.

Επιβεβαίωσε εντός αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητά του. Ο ΠΑΟΚ πήρε “δύναμη” από την Τούμπα, η Σάμροκ Ρόβερς έδειξε “χλωμή” ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που έπαιζε με 11 παίκτες (αποβλήθηκε ο Χόνοαν στο ξεκίνημα της επανάληψης) και το τελικό 4-0 δίνει στους Θεσσαλονικείς ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στη League Phase του Europa League, μια εβδομάδα πριν τον επαναληπτικό στην Ιρλανδία.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να βάλει την μπάλα στην περιοχή της Σάμροκ Ρόβερς και να χάσει μεγάλες ευκαιρίες, για να ανοίξει το σκορ. Στο 9′ ο τερματοφύλακας, Πολς, των φιλοξενούμενων είπε μεγάλο “όχι” στο γυριστό του Μπράντον Τόμας -με την μπάλα να αλλάζει και πορεία, βρίσκοντας σε αμυνόμενο- ενώ στο ίδιο λεπτό η Κεντζιόρα έστειλε για λίγο την μπάλα να περάσει άουτ, με γυριστή κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Κωνσταντέλιας έδειξε να έχει μεγάλη όρεξη, δίνοντας επιθετική ώθηση στους Θεσσαλονικείς, ενώ ο Μπάμπα πήρε αρκετές προσπάθειες από την αριστερή πτέρυγα. Για κάτι λιγότερο από ένα δεκάλεπτο, μετά το 20′, η Σάμροκ Ρόβερς κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να χάσει την καλύτερή της στιγμή στο πρώτο ημίχρονο (23′). Από εκτέλεση κόρνερ, ο Οάρ προσπάθησε να πιάσει τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον ώμο του και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και πίεσε και από τα δεξιά, με Ότο και Ζίβκοβιτς. Στο 43′ η Τούμπα πανηγύρισε, αλλά προσωρινά! Ο Ότο, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Οζντόεφ, γύρισε στην περιοχή, ο Τόμας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, ο Κωνσταντέλιας άφησε την μπάλα προς τον Μπάμπα, ο οποίος σούταρε για το 1-0.

Το VAR κάλεσε τον διαιτητή, Γιόρτζι, να κάνει ο ίδιος έλεγχο της φάσης και τελικά ο Αλβανός ρέφερι ακύρωσε το τέρμα των γηπεδούχων, δίνοντας επιθετικό φάουλ στον ότο, στην προσπάθεια που έκανε να μπει στη μεγάλη περιοχή. Ο Λουτσέσκου διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή την απόφαση και είδε την κίτρινη κάρτα!

Το πρώτο μέρος, όμως, είχε ένα… δώρο για τον ΠΑΟΚ. Στο φινάλε του (45+4′) ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κλίρι -στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σάμροκ Ρόβερς για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδανικά ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ το δεύτερο ημίχρονο, αφού μόλις στο 47′ ο Τάισον κατάφερε να κάνει το 2-0. Ο Βραζιλιάνος πάτησε περιοχή, άδειασε την άμυνα και τελείωσε τη φάση με τρομερό σουτ από θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Πέντε λεπτά μετά, η Σάμροκ Ρόβερς έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Χόνοαν. Στο ενδιάμεσο, ο Τάισον -από τρομερή προσπάθεια του Κωνσταντέλια- απέτυχε να σκοράρει, με πλασέ από το σημείο του πέναλτι.

Βρίσκοντας πλέον περισσότερους κενούς χώρους, ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα καλύτερη επιθετική μετάβαση. Στην τελική πάσα, είχε επιπόλαιες επιλογές. παρόλα αυτά, η πίεση που άσκησε στο χώρο του κέντρου, προκάλεσε το 3-0 στο 67′. Ο Τσάλοφ (μπήκε στη θέση του τραυματία Τόμας) πίεσε, ο Τάισον έκλεψε την μπάλα, ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε με το δεξί στα αριστερά της περιοχής και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ!

Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι το… πάνω χέρι, αλλά να ρίχνει λίγο ρυθμούς. Η Σάμροκ Ρόβερς δεν μπορούσε να βγει στην επίθεση αλλά και να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχθηκε στο χώρο του κέντρου. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να κάνουν επιθέσεις, στο 90+1′ είδαν τον Τσάλοφ να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε με εκτέλεση πέναλτι και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, στην εξέλιξη της φάσης, για να έρθει ο Μπάμπα αμέσως μετά και να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις