Παρασκευή, 4 Οκτ.
22oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου 0-1: Οι Ρουμάνοι έκαναν το 2/2 στο Europa League και άφησαν το «δικέφαλο» στο μηδέν

ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου 0-1: Οι Ρουμάνοι έκαναν το 2/2 στο Europa League και άφησαν το «δικέφαλο» στο μηδέν

Ο ΠΑΟΚ είναι «άρρωστος». Λίγα 24ωρα μετά την ήττα τους από τον Άρη, οι Θεσσαλονικείς έχασαν και από την Στεάουα Βουκουρεστίου μέσα στην Τούμπα, μένοντας… στο μηδέν, μετά από δυο αγωνιστικές στη League Phase του Europa League. Το 2/2 έκαναν οι Ρουμάνοι, που έπαιξαν με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο. Δοκάρι οι Θεσσαλονικείς στο 90+5′.

Τρίτη σερί ήττα! Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με Γαλατάσαραϊ και Άρη, ο ΠΑΟΚ απέτυχε και κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με 1-0 από τους Ρουμάνους μέσα στην Τούμπα, αποτέλεσμα που τους κράτησε στο μηδέν, στη βαθμολογία της League Phase. Το 2/2 έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League, ο ΠΑΟΚ θα… συνεχίσει στην Τούμπα και θα υποδεχθεί την Βικτόρια Πλζέν.

Το ματς…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 3’ πλησίασε το γκολ. Ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπάμπα Ράχμαν έκανε δυνατή κεφαλιά όμως ο Ταρνουβάνου παραχώρησε κόρνερ. Η Στεάουα Βουκουρεστίου δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στους Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ στόχευσε να επιτεθεί κυρίως από τη δεξιά του πτέρυγα με τον Ντεσπόντοφ. Μάλιστα, αυτός είχε και δοκάρι στη φάση του 28’, σε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Δυο λεπτά μετά, η Στεάουα Βουκουρεστίου είχε την πρώτη της φάση στο ματς, με τον Κοτάρσκι να βγάζει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 39’ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κωνσταντέλιας με κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Τάισον, εκείνος έκανε μια προσποίηση πρώτα, έφερε την μπάλα στο αριστερό, αλλά νικήθηκε από τον Ταρνοβάνου.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου προσπάθησε να δείξει ότι έχει «σφυγμό» στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, χωρίς να φτιάξει φάση. Στο 45+5’ ο Λιξάντρου βρέθηκε στο έδαφος, μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαντί Καμαρά και έγινε αλλαγή με τον Εντζούμα.

Θα αποχωρήσει με φορείο. Τραυματίστηκε. Στη θέση του ο Εντζούμα. Λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45+7’) οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ολάριου απέφυγε τον Μιχαηλίδη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε στον Μπιρλίτζεα που έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 52’ το ισχυρό σουτ του Ντεσπόντοφ έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά, η Στεάουα Βουκουρεστίου έμεινε με δέκα παίκτες. Μετά από μαρκάρισμα που δέχθηκε από παίκτη των γηπεδούχων, ο Ολαρού έπιασε την μπάλα με τα χέρια, δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 62’ ο Οζντόεφ -με κεφαλιά- ανάγκασε τον πορτιέρε της Στεάουα να κάνει εκπληκτική επέμβαση και να «βγάλει» σίγουρο γκολ με το ένα χέρι!

Με το ματς να φτάνει στο 70’, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή (Καμαρά, Τσάλοφ, Σάστρε εκτός, μέσα οι Μπακαγιόκο, Τισουντάλι, Ζίβκοβιτς) κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα του ΠΑΟΚ και βάζοντας τον Σέρβο στη θέση του δεξιού μπακ. Ακολούθησε και η έξοδος του Οζντόεφ, με τον Ζβαμπ να περνάει στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε μαζικά μπροστά και η Στεάουα Βουκουρεστίου τα έδωσε όλα στην άμυνα, για να κρατήσει τη νίκη. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολλές σέντρες, αλλά η καμία κατάληξή τους δεν βρήκε δίχτυα. Στο 90+5′ ο Μιχαηλίδης έκανε την Τούμπα να φωνάξει… χωρίς αποτέλεσμα, στέλνοντας την μπάλα το δοκάρι των φιλοξενούμενων, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις