Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του τις τελευταίες εβδομάδες, ο Κωνσταντινίδης κατάφερε να ρίξει τη σφαίρα πιο μακριά από τον καθένα και ν` ανεβάσει την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό.
Στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9.82μ δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ότι δεν κατάφερε στην πρώτη βολή, το πέτυχε στην δεύτερη. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου. Στη συνέχεια ακολούθησε μία άκυρη βολή και τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.
Από τη συλλογή του Δημήτρη Ζησίδη έλειπε το Παραολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο ήρθε εν τέλει εδώ στο Ρίο. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.
Όσον αφορά στον Νίκο Γονιό, κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ