Πέμπτη, 29 Αυγ.
27oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: H είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τη Θεοδώρα Πασχαλίδου και τον Μανώλη Στεφανουδάκη

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: H είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τη Θεοδώρα Πασχαλίδου και τον Μανώλη Στεφανουδάκη
Reuters

Με σημαιοφόρους τον Μανώλη Στεφανουδάκη και την Θεοδώρα Πασχαλίδου, η ελληνική αποστολή έκανε την είσοδο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι.

Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/08/24) με την χώρα μας να έχει σημαιοφόρους τον Μανώλη Στεφανουδάκη και την Θεοδώρα Πασχαλίδου.

Ο Στεφανουδάκης είναι Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου στο ακόντιο, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί και στο άθλημα της σφαιροβολίας το 2012 στο Λονδίνο το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στους Παραολυμπιακούς μάλιστα του Λονδίνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54/55/56.

 

Τέσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2016, στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό, με βολή στα 29,45 μέτρα, στην σημαντικότερη διάκριση της καριέρας του.

Η Πασχαλίδου από την μεριά της το 2023 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Παρά-Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ, στα -70κ. της κατηγορίας J1, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με απώλεια όρασης που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης!

Η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων αποτελείται από 40 μέλη εκ των οποίων οι 37 είναι αθλητές και αθλήτριες. Υπάρχουν επίσης δύο ramp operators στο μπότσια, καθώς και ένας οδηγός αθλητή στον στίβο.

Συνολικά ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρξει σε 10 αθλήματα, τα οποία είναι: κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις