Κυριακή, 1 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: O Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα διεκδικήσει το χάλκινο στην κατηγορία BC3 του μπότσια

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: O Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα διεκδικήσει το χάλκινο στην κατηγορία BC3 του μπότσια
eurokinissi

O Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, με τον 43χρονο να αγωνίζεται στον μικρό τελικό της κατηγορίας BC3 του μπότσια.

To 7o Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του θα διεκδικήσει σήμερα στις 19:10 ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στην κατηγορία BC3 του μπότσια.

Ο 43χρονος Έλληνας πρωταθλητής, διεκδικεί να γράψει ιστορία καθώς αν επικρατήσει στον μικρό τελικό επί του Πολωνού Ντάμιαν Ισκρίτσκι θα κατακτήσει το 7o μετάλλιο στο σύνολο και 4ο του σε ατομικό αγώνισμα στο μπότσια. Ένα κατόρθωμα ιδιαίτερα σπάνιο τόσο στους Παραολυμπιακούς όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εξίσου μοναδικό κατόρθωμα και το γεγονός πως από το 2008 ο αθλητής θρύλος στο παγκόσμιο μπότσια, βρίσκεται μόνιμα στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ξεκίνησε το 2008 στο Πεκίνο κερδίζοντας το πρώτο του ατομικό που ήταν αργυρό, συνέχισε στο 2012 στο Λονδίνο όπου ήταν χρυσός Παραολυμπιονίκης στα μεικτά ζευγάρια και το 2016 επέστρεψε από το Ρίο με ένα αργυρό στο ατομικό και ένα χάλκινο στα ζευγάρια. Με τον ίδιο συνδυασμό μεταλλίων επέστρεψε στην Ελλάδα και από το Τόκιο το 2021.

Το Παρίσι είναι οι 5οι Αγώνες που διεκδικεί μετάλλιο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις