Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Για τέσσερα εκατοστά εκτός τελικού η ελληνική σκυτάλη

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Για τέσσερα εκατοστά εκτός τελικού η ελληνική σκυτάλη

Για μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου χάθηκε η πρόκριση στον τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων από την ελληνική ομάδα κολύμβησης 4Χ50μ. στο ελεύθερο mixed 20 πόντων.

Οι Αλέξανδρος Λεργιός, Αντώνης Τσαπατάκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς με χρόνο 2:52.59 και κατετάγησαν ένατοι στο σύνολο, ενώ η 8η Αυστραλία προκρίθηκε στον τελικό με 2:52.55.

Ο Αλέξανδρος Λεργιός έπεσε πρώτος και ακολούθησαν κατά σειρά ο Αντώνης Τσαπατάκης, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και η Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη για να ολοκληρώσουν σε 2:52.59 και να καταλάβουν την 4η θέση στη 2η προκριματική σειρά.

Ωστόσο στην κατάταξη η ελληνική τετράδα ήταν ένατη με την ομάδα της Αυστραλίας να είναι πιο γρήγορη κατά 0,04 του δευτερολέπτου και να παίρνει το 8ο εισιτήριο για τον τελικό.

Στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα οι πρωταγωνιστές τόνισαν

Αλέξανδρος Λεργιός

«Η ατυχία μας χτύπησε ξανά την πόρτα. Θα μπορούσαμε λίγο καλύτερα είναι η αλήθεια, όμως το αποτέλεσμα δεν μας πτοεί γιατί θα μπορούσαμε να μπούμε στον τελικό».

Αντώνης Τσαπατάκης 

«Σίγουρα πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, όμως τώρα αυτό έγινε και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά».

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου

«Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και τα δώσαμε όλα για όλα. Είχαμε μια άτυχη στιγμή αλλά δεν πειράζει, η επόμενη θα είναι καλύτερη».

Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη

«Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και κάναμε ότι μπορούσαμε. Δυστυχώς ήμασταν λίγο άτυχοι, αλλά δεν πειράζει. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις