Site icon NewsIT

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τραγική ιστορία της Ράλεϊ Γκόσλεϊ που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο

29.08.2024 | 15:30
Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τραγική ιστορία της Ράλεϊ Γκόσλεϊ που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο

Paris 2024 Paralympics - Swimming - Women's 50m Freestyle - S10 Heats - Paris La Defense Arena, Nanterre, France - August 29, 2024 Christie Raleigh-Crossley of United States celebrates after winning heat 2 and setting a new world record REUTERS/Andrew Couldridge

Η πρώτη συμμετοχή της Αμερικανίδας κολυμβήτριας, Ράλεϊ Γκόσλεϊ σε Παραολυμπιακούς Αγώνες συνοδεύτηκε με παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο, ξεκίνημα που θεωρείται φυσικά ιδανικό. Ωστόσο η ζωή της 37χρονης μόνο ιδανική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού για πολλά χρόνια η μία τραγωδία διαδεχόταν την άλλη.

Πριν “λάμψει” τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Ράλεϊ Γκόσλεϊ είδε την υγεία αλλά και τη ζωή της, να περνάνε από μεγάλες “δοκιμασίες”, χωρίς όμως να το βάλει ποτέ κάτω!

Όλα ξεκίνησαν το 2007, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος οδηγός, την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο και έτσι απέκτησε τρεις κήλες στο λαιμό και μία στο κάτω μέρος της πλάτης της.

Έναν χρόνο αργότερα, έπεσε θύμα και δεύτερου τροχαίου, με το τραύμα που της προκλήθηκε να πυροδοτεί έναν μη καρκινικό όγκο στον εγκέφαλό της.

Δέκα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ βρισκόταν για σκι με την οικογένειά της, δέχθηκε ένα χτύπημα ακόμα.

Όταν ο γιος της θέλησε να σηκώσει από το έδαφος κάτι που πίστευε πως ήταν χιονόμπαλα, αποδείχθηκε πως ήταν μία μπάλα από πάγο και τραυμάτισε κατά λάθος τη μητέρα του στο κεφάλι.

Τότε πυροδοτήθηκε ο όγκος που υπήρχε στον εγκέφαλό της, με αποτέλεσμα να παραλύσει ολόκληρη η αριστερή της πλευρά, αλλά και να χάσουν τη λειτουργία τους τα όργανά της.

Μπορεί η ζωή να έδειξε πολύ σκληρό πρόσωπο στην αθλήτρια, από πολύ μικρή ηλικία, ωστόσο εκείνη κατάφερε να γίνει πρότυπο θάρρους και αστείρευτης δύναμης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version