Σάββατο, 7 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ρίσκαρε και ακυρώθηκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδα S8

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ρίσκαρε και ακυρώθηκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδα S8
Reuters

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, χωρίς να πάρει κατάταξη στα 100μ. πεταλούδα S28,.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ρίσκαρε και ακυρώθηκε στον τελικό των 100μ πεταλούδας S8 κι έτσι ολοκλήρωσε με αυτό τον τρόπο την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο 25χρονος κολυμβητής από τις Φέρες Έβρου, αρχικά τερμάτισε στην 5η θέση με 1:04.55, όμως με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος ακυρώθηκε, καθώς στο 2ο μισό της κούρσας θέλοντας να ρισκάρει, κολύμπησε αντικανονικά.

Ο Μιχαλεντζάκης, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 100μ. πεταλούδα S9 στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, στην 3η παρουσία του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ήταν 4ος στα 200μ. μικτή ατομική και 6ος στα 100μ. ελεύθερο S8.

Ο Μιχαλεντζάκης αποφάσισε να παίρνει αναπνοή από το πλάι και όχι από μπροστά και για αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Όμως ο ίδιος γνώριζε ότι μπορούσε να συμβεί αυτό και δεν έμεινε έκπληκτος.

«Εσκεμμένα έγινε η ακύρωση μου. Όπως έχουμε αναφέρει οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και δεν μπορώ να γέρνω. Είναι τελείως υποκειμενικό αυτό, δηλαδή κάποιος κριτής μπορεί να βλέπει ότι γέρνω και κάποιος όχι. Αν δεν έγερνα θα ήμουν κοντά στην 7η-8η θέση που είναι δώρο άδωρο για μένα αυτή η θέση. Ήθελα να ρισκάρω γιατί ήταν η τελευταία ευκαιρία για μένα, οπότε η αυλαία έπεσε τώρα μετά από αυτό το αγώνισμα αλλά όλα καλά.

 

Η αλήθεια είναι ότι νιώθω στεναχωρημένος με την συνολική μου παρουσία στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες γιατί δεν μπόρεσα να δώσω το 100%. Από εκεί και πέρα όμως, μου έχει συμβεί ξανά αυτό και δεν τα παράτησα. Αντιθέτως επέστρεψα στην κορυφή. Οπότε ευελπιστώ να συμβεί κάτι αντίστοιχο και το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα παρατήσω. Ήταν οι τρίτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας μου και πρώτη φορά συμμετέχω σε τρεις τελικούς. Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα, καθώς δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά. Λυπάμαι όμως για το γεγονός ότι κάναμε πολλή προετοιμασία για αυτή την διοργάνωση και έλειπα πολλούς μήνες από το σπίτι μου για να μπορέσω να αποδώσω και δυστυχώς δεν βγήκε. Δεν θα κερδίσω κάτι όμως αν κοιτάζω μόνο τα αρνητικά γιατί είναι σαν βαρίδια, οπότε τα αφήνουμε πίσω μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.

Θέλω ένα πολύ καλό διάλειμμα, καθώς πιέστηκα πολύ τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω τι με περιμένει στην συνέχεια αλλά πραγματικά ανυπομονώ. Θα συνεχίσουμε την δουλειά και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα, ειδικά τεχνικά καθώς τα λάθη που έγιναν στις προηγούμενες κούρσες και μου στέρησαν μια καλή επίδοση ήταν τεχνικά» ανέφερε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις