Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μούσα Μότα με το ακρωτηριασμένο πόδι από το «America’s got talent» στην Τελετή Έναρξης

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μούσα Μότα με το ακρωτηριασμένο πόδι από το «America’s got talent» στην Τελετή Έναρξης
Reuters

Ο Μούσα Μότα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πολυπληθούς χορευτικής ομάδας που εντυπωσίασε στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Η ιστορία του χορευτή με το ακρωτηριασμένο πόδι, Μούσα Μότα, ο οποίος είναι διεθνώς καταξιωμένος και έκλεψε τις εντυπώσεις στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024, συγκλονίζει.

Ήταν μόλις 10 ετών, όταν τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Αρχικά, οι γιατροί του είπαν ότι δεν είχε κάτι σοβαρό. Ωστόσο, ύστερα από επίμονους πόνους, υποβλήθηκε σε βιοψία μυελού των οστών και ο Μούσα μότα διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, μία μορφή καρκίνου των οστών.

Οι χημειοθεραπείες δεν λειτούργησαν και έτσι η μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός του ποδιού του. Διαφορετικά, θα πέθαινε!

Όπως έχει πει ο ίδιος, σε ένα πάρτι τόλμησε να ζητήσει από έναν φίλο του να του δείξει κάποιες χορευτικές κινήσεις, που ο ίδιος θα μπορούσε να τροποποιήσει. Την επόμενη κιόλας ημέρα εντάχθηκε σε ομάδα street dance.

Κάθε Κυριακή λάμβανε μέρος σε αγώνες και σύντομα το ταλέντο του έγινε γνωστό, καθώς άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και εκπομπές της Νότιας Αφρικής. Μάλιστα, συμμετείχε και στο βίντεο κλιπ του Drake “One Dance”.

Tο 2018 πέρασε από οντισιόν στο Vuyani Dance Theatre του διάσημου χορογράφου Gregory Maqoma και έτσι έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον σύγχρονο χορό, για να ακολουθήσουν οι διεθνείς διακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι έχει συμμετάσχει στο «America’s got talent» και στο «Britain’s got talent», λαμβάνοντας την πέμπτη θέση και στους δύο διαγωνισμούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις