Site icon NewsIT

Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα: Αυξημένα μέτρα στο ματς του Champions League

24.10.2022 | 20:46
Παρί Σεν Ζερμέν – Μακάμπι Χάιφα: Αυξημένα μέτρα στο ματς του Champions League

Soccer Football - Champions League - Group H - Juventus v Maccabi Haifa - Allianz Stadium, Turin, Italy - October 5, 2022 Maccabi Haifa fans in the stands before the match REUTERS/Massimo Pinca

Λίγες ώρες πριν το Παρί Σεν ΖερμένΜακάμπι Χάιφα για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου στο Champions League, οι Αρχές ανέβασαν το επίπεδο κινδύνου του αγώνα από κλίμακα 3 σε κλίμακα 5, λόγω των πολιτικών διαφορών μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων.

«Δυνάμεις θα αναπτυχθούν γύρω από το Parc des Princes αλλά και στην πρωτεύουσα, ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις», αναφέρεται από την αστυνομία για τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μακάμπι Χάιφα, προσθέτοντας ότι «και η ισραηλινή πρεσβεία ασκεί μεγάλη πίεση σε αυτή την κατεύθυνση».

Την Τρίτη (25.10) αναμένεται να αναπτυχθούν περισσότεροι από χίλιοι αστυνομικοί γύρω από το γήπεδο, ενώ η ισραηλινή ομάδα έχει ταξιδέψει με προσωπικό ασφαλείας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί στις 13 Αυγούστου, φίλαθλοι της Παρί Σεν Ζερμέν κυμάτιζαν σημαία της Παλαιστίνης, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γαλλία, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέλη των φανατικών της γαλλικής ομάδας, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων.

«Λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τη διεξαγωγή του αγώνα, αποφασίστηκε ο περιορισμός του αριθμού των Ισραηλινών οπαδών στις εξέδρες των φιλοξενούμενων σε 1.650», πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, κάθε σύλλογος υποχρεούται να διατηρεί τουλάχιστον το 5% της χωρητικότητας του γηπέδου του αποκλειστικά στη διάθεση των οπαδών του φιλοξενούμενου συλλόγου, δηλαδή περίπου 2.400 θέσεις για το Parc des Princes.

Προς το παρόν υπάρχουν 1.500 οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα που έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο, με περίπου χίλιους από αυτούς να έρχονται από το Ισραήλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version