Δευτέρα, 2 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1, Ντόρτμουντ-Σεβίλη 1-1 για το Champions League

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1, Ντόρτμουντ-Σεβίλη 1-1 για το Champions League
Reuters

Σε ένα ματς που δεν είχε τις φάσεις του προηγούμενου αγώνα, Παρί σεν Ζερμέν και Μπενφίκα αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 με τις δυο ομάδες να χρειάζονται μόλις μια νίκη για να σφραγίσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. Στο ματς του 7ου ομίλου το ισόπαλο αποτέλεσμα της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλη ευνόησε τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία βρίσκεται από σήμερα στην επόμενη φάση του Champions League

Την βραδιά που η Παρί ΣΖ έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση της στους «16» του Champions League (1-1 με την Μπενφίκα), ο Κιλιάν Μπαπέ «έγραψε ιστορία» με την φανέλα του συλλόγου, όντας ο αρχισκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση (με 31 γκολ ξεπέρασε τον Καβάνι).

Ο 23χρονος σταρ άνοιξε το σκορ για τους «πρωτευουσιάνους» με πέναλτι στο 40ό λεπτό, γκολ νούμερο 31 με την φανέλα των πρωταθλητών της Ligue 1 στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων.

Η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος, πάντως, δεν κατάφερε να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Μάντσεστερ Σίτι που θα «τσεκάρει» το «εισιτήριο» για τους «16» του θεσμού από την 4η αγωνιστική.

Η Μπενφίκα, έμεινε «όρθια» (και αήττητη) και με 8 βαθμούς ισοβαθμεί με τους Παριζιάνους και κρατά την τύχη στα χέρια της. Βασικός σε ένα ακόμη ματς για τους «Λουζιτανούς» ήταν κάτω από τα δοκάρια ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Η Ντόρτμουντ έχασε την ευκαιρία ν΄ ακολουθήσει από σήμερα την Σίτι στους «16», μετά το 1-1 που παραχώρησε στη Σεβίλη. 

Η 4η αγωνιστική:
Μακάμπι Χάιφα-Γιουβέντους 2-0
(7’, 42’ Ατζίλι)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1
(40’ πέν. Εμπαπέ – 62’ πέν. Ζοάο Μάριο)
Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Τρίτη 25/10
Παρί Σεν Ζερμέν-Μακάμπι Χάιφα (22:00)
Μπενφίκα-Γιουβέντους (22:00)
8ος όμιλος
Η βαθμολογία:
Παρί Σεν Ζερμέν 8 (7-4)
Μπενφίκα 8 (6-3)
Γιουβέντους 3 (5-7)
Μακάμπι Χάιφα 3 (4-8)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις