Πέμπτη, 5 Σεπτ.
34oC Αθήνα

Παύλος Γερακάρης: Την Παρασκευή η κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου

Παύλος Γερακάρης: Την Παρασκευή η κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου
Eurokinissi

Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια του Παύλου Γερακάρη και η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη θλίψη της για την ξαφνική απώλεια του επίτιμου προέδρου του ΠΣΑΤ, που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία. Την Παρασκευή η κηδεία του.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη (04.09.2024) ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Korinthostv.gr, ο γνωστός δημοσιογράφος παραθέριζε στο Βραχάτι, όπου έχει εξοχικό, και ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Ο Παύλος Γερακάρης ήταν ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα, γνωστός για την πολυετή του καριέρα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης, ενώ ήταν και επίτιμος πρόεδρος του ΠΣΑΤ.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Παύλο Γερακάρη θα ψαλεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Κοιμητήριο Βραχατίου.

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη για την απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου, αναφέροντας:

“Ο Παύλος Γερακάρης υπηρέτησε με πάθος την ενημέρωση, την αθλητική δημοσιογραφία και με ενεργό συμμετοχή στις διεκδικήσεις του κλάδου. Γεννήθηκε το 1949, στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Σχολή, όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία την οποία και υπηρέτησε πιστά για περίπου σαράντα χρόνια.

Τη σταδιοδρομία του ξεκίνησε στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», το 1971 ως ρεπόρτερ, και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη», «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή» και «Μπάλα». Με εμπειρία σε πολλά είδη ρεπορτάζ, αφιέρωσε τη δημοσιογραφική ζωή του στο αθλητικό ρεπορτάζ πραγματοποιώντας μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού. Το 1983, ξεκίνησε να παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή «Αθλητικοί παλμοί». Υπήρξε επικεφαλής των αθλητικών τμημάτων των εφημερίδων «Επικαιρότητα», «Ελεύθερη Γνώμη», «Πρώτη», «Ώρα για Σπορ», «ΝΕΑ ΩΡΑ» και της «ΕΡΤ-2» ενώ, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, κάλυψε όλα τα είδη των αθλητικών διοργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Άνθρωπος υπεύθυνος, με ήθος και κοινωνική συνείδηση, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, ασχολήθηκε με τα κοινά, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού όπου μεγάλωσε, και με τον δημοσιογραφικό συνδικαλισμό, ως αιρετός στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Υπήρξε μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών από το 2011 μέχρι το τέλος της ζωής του, υπηρετώντας το από τη θέση του Προέδρου για δύο συνεχόμενες θητείες ενώ εξελέγη μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ την περίοδο 2014-2017. Επίτιμος Πρόεδρος και ιστορικό στέλεχος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), εξελέγη κατ’ επανάληψη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου, μαχόμενος σθεναρά για τα δικαιώματα του κλάδου.

Ο Παύλος Γερακάρης, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, τίμησε τη δεοντολογία και άφησε έντονο το αποτύπωμά του στο δημοσιογραφικό κόσμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως αποχαιρετά με συγκίνηση τον εκλεκτό συνάδελφο και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Εύα και τον γιο του, συνάδελφο, Σπύρο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις