Site icon NewsIT

Πέθανε ο Γιόχαν Νέσκενς, θρύλος της εθνικής Ολλανδίας, του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα

07.10.2024 | 17:53
Πέθανε ο Γιόχαν Νέσκενς, θρύλος της εθνικής Ολλανδίας, του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα

Real Madrid’s German player Paul Breitner, lying on the ground after a clash with Barcelona's Dutch left half Johan Neeskens in a Spanish soccer League match in Madrid, Spain on Sunday, Jan. 5, 1975. Real won the football match 1-0. (AP Photo/Gomez)

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ολλανδός θρύλος, Γιόχαν Νέσκενς “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Αποτέλεσε μέλος της ομάδας των “οράνιε” που “δημιούργησε” το “total football” και συμπαίκτης του Γιόχαν Κρόιφ.

Μεγάλη “απώλεια” για το χώρο του ποδοσφαίρου. “Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός Ολλανδός μέσος, Γιόχαν Νέσκενς, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας (KNVB).

O Γιόχαν Νέσκενς ήταν μέρος της “μεγάλης” ομάδας του Άγιαξ που έπαιξε το “total football και κατέκτησε την ποδοσφαιρική Ευρώπη, με τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά κύπελλα, μεταξύ 1971 και 1973, με αρχηγό τον Γιόχαν Κρόιφ.

Νέσκενς και Κρόιφ ήταν πολύ καλοί φίλοι και μαζί -και υπό τις οδηγίες του Ριλνους Μίχελς- σχημάτισαν ένα από τα κορυφαία «ζευγάρια» στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τόσο στον «Αίαντα» όσο και στην Μπαρτσελόνα.

Ο Νέσκενς έφτασε στη Μπαρτσελόνα από τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 1974, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, στον τελικό του οποίου είχε σκοράρει το γκολ των “οράνιε” από το σημείο του πέναλτι, και έπαιξε στην Καταλονία μέχρι το 1979, μετά τον τελικό στη Βασιλεία. Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς “ξένους” στην ιστορία της ομάδας.

Johan Neeskens, The Total Footballer [Goals & Skills]

Το 2006, έγινε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα ως βοηθός του Φρανκ Ράικαρντ. Σε όλη του την καριέρα ξεχώριζε εκτός από την ποδοσφαιρική του ευφυΐα για τα μακριά του μαλλιά και τις χαρακτηριστικές του φαβορίτες.

Ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής του Μουντιάλ του 1978, στο οποίο η Ολλανδία έπαιξε ξανά στον τελικό, τον οποίο έχασε, αυτή τη φορά από την Αργεντινή.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version