Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

Πέθανε ο Κλοντ Μαρκί, παλαίμαχος Γάλλος μπασκετμπολίστας

Πέθανε ο Κλοντ Μαρκί, παλαίμαχος Γάλλος μπασκετμπολίστας

Ο Κλοντ Μαρκί πέθανε σε ηλικία 44 χρόνων, με τον παλαίμαχο Γάλλο μπασκετμπολίστα που έχει αγωνιστεί και στην Euroleague, με την είδηση του θανάτου του να σκορπίζει την θλίψη.

Toν θάνατο του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Κλοντ Μαρκί θρηνεί το γαλλικό μπάσκετ. Ο πρώην διεθνής Γάλλος σέντερ άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (25/8) σε ηλικία 44ων ετών, μετά από καρδιακή προσβολή. Ο Μαρκί πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής καριέρας του στη γαλλική Σολέ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε επί δώδεκα έτη.

Με τη Σολέ αγωνίστηκε και σε 10 αναμετρήσεις στη Euroleague τη σεζόν 2010-11.

Ο Κλοντ Μαρκί αγωνίστηκε επίσης στις Στρασμπούρ, Καζέρτα, Ορτέζ, Νανσί ενώ έβαλε τελεία στην αθλητική καριέρα του στη Λε Πορτέλ το 2016. Με την εθνική ανδρών της Γαλλίας, από το 2004 έως το 2008, είχε 36 συμμετοχές.

Στη Σολέ συμμετείχε σε 383 παιχνίδια, ων ο δεύτερος στη σχετική λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές στον σύλλογο πίσω από τον Τζιμ Μπιλμπά (453). Πέτυχε 3.583 πόντους με τη φανέλα της Σολέ, τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της γαλλικής ομάδας πίσω από τους Γκρέιλιν Ουόρνερ (5.629) και Αντουάν Ριγκοντό (4.247).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις