Σάββατο, 17 Αυγ.
32oC Αθήνα

Πέθανε ο Νίκος Ξηροκώστας, εμβληματικός οπαδός της ΑΕΚ που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα με το ατύχημα του

Πέθανε ο Νίκος Ξηροκώστας, εμβληματικός οπαδός της ΑΕΚ που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα με το ατύχημα του
eurokinissi

Ο Νίκος Ξηροκώστας ο εμβληματικός οπαδός της ΑΕΚ πέθανε σε ηλικία 51 ετών, με την είδηση να σκορπά θλίψη στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια η οποία θρηνεί ένα από τους πιο πιστούς της στρατιώτες. 

Ο Νίκος Ξηροκώστας, ένας από τους πιο γνωστούς οπαδούς της ΑΕΚ «έφυγε» από τη ζωή την Δευτέρα (12/08/24), με τον ίδιο να είναι καθηλωμένος τα τελευταία 29 χρόνια σε αμαξίδιο, λόγω του ατυχήματος που υπέστη στις 10 Σεπτεμβρίου του 1995, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην αναμέτρηση της Ένωσης με αντίπαλο τον Άρη.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν στριμωχτεί στη θύρα των φιλοξενούμενων του γηπέδου, όταν ένα κιγκλίδωμα της εξέδρας έπεσε επάνω του, με αποτέλεσμα να του προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στη σπονδυλική στήλη. Από εκείνη την ημέρα και για την υπόλοιπη ζωή του ο Νίκος Ξηροκώστας έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ωστόσο η αγάπη του για την ΑΕΚ δεν σταμάτησε ποτέ, με τον ίδιο να βρίσκεται στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας μόνιμα.

 

Μάλιστα στην γνωστοποίηση της είδησης, η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανάρτηση της θέλησε να αποχαιρετήσει τον εμβληματικό οπαδό του συλλόγου κάνοντας μια ανάρτηση με την φωτογραφία του, η οποία συνοδεύτηκε από το μήνυμα:

«Νίκο, η ΑΕΚ δεν θα σε ξεχάσει ποτέ»

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/8 στις 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί για στεφάνια τα χρήματα να δοθούν στην πιστή φίλαθλο της ΑΕΚ, την Μυρτώ. Έτσι, έξω από την εκκλησία θα υπάρχει ειδικό κουτί που θα μαζευτούν τα χρήματα.

Ο Νίκος Ξηροκώστας έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, από την οποία έφυγε νικημένος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις