Θρήνος στο ΝΒΑ και την οικογένεια των «ελαφιών» για την απώλεια ενός σπουδαίου αθλητή
Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν πέθανε σε ηλικία 71 ετών από ανακοπή καρδιάς, με τον ίδιο να αποτελεί επί σειρά ετών παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, ενώ είχε αγοράσει και το 10% των μετοχών του συλλόγου. Η καριέρα του στο ΝΒΑ και η αυτοκρατορία που έχτισε μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν ήταν μεγάλο αστέρι του κολεγιακού μπάσκετ, έχοντας μια σημαντική καριέρα στο ΝΒΑ και τους Μιλγουόκι Μπακς. Σε ηλικία 71 ετών ο θάνατος του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε ετήσιο γεύμα ηγεσίας για τον προσκοπισμό στο ξενοδοχείο Galt House.
Ο Μπρίτζμαν επιλέχθηκε στο Νο8 του Draft στο ΝΒΑ το 1975 από τους Λέικερς, αποτελώντας ωστόσο αντάλλαγμα του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ από την ομάδα του Λος Άντζελες στους Μιλγουόκι Μπακς.
Στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη αγωνίστηκε από το 1975 έως το 1987, φορώντας την φανέλα των «ελαφιών» για 10 σεζόν, ενώ έπαιξε και στους Κλίπερς για 2 χρονιές, έχοντας Μ.Ο 3.6 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής.
We are shocked and saddened by the tragic passing of Bucks legend and owner Junior Bridgeman. We send our deepest condolences to his family. pic.twitter.com/XakoTcDeF5
— Milwaukee Bucks (@Bucks) March 11, 2025
Μετά το τέλος της καριέρας του, ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν επέλεξε να επενδύσει στα εστιατόρια «Wendy’s» με την κίνησή του να του αποφέρει περισσότερα από 100 καταστήματα, πριν τα πουλήσει το 2016. Παράλληλα είχε συνεργασία με την Coca-Cola, τα περιοδικά Ebony και Jet και ήταν συνιδιοκτήτης του Golf Club Valhalla στο Λούισβιλ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η περιουσία του να ξεπερνά τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα όπως ανέφερε το Forbes ο ίδιος ήταν ο 4ος πλουσιότερος παλαίμαχος αθλητής στον κόσμο, πίσω από τους Μάικλ Τζόρνταν, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Άρντολντ Πάλμερ!
Αξίζει να σημειωθεί ο,τι οι Μπακς έχουν κρεμασμένη τη φανέλα με το Νο.2 στην οροφή του γηπέδου τους «Fiserv Forum» ως φόρο τιμής στο πρόσωπο του Τζούνιορ Μπρίτζμαν.
Milwaukee Bucks minority owner and former player Junior Bridgeman has died after suffering a medical emergency at a public event Tuesday, according to WAVE, a Louisville TV station and NBC affiliate.
— TMJ4 News (@tmj4) March 11, 2025
Read more: https://t.co/vmcfFcpI5u pic.twitter.com/BsaRdBE86q
Πριν από μερικούς μήνες ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν είχε αποκτήσει το 10% των Μιλγουόκι Μπακς.